Жозе Моуриньо почти сигурно е спряган за новия треньор на Манчестър Юнайтед от следващия сезон. Това обаче няма да бъде обикновено назначение, защото Моуриньо ще стане най-скъпо платеният футболен треньор в света.

Португалският треньор се очаква да подпише тригодишен договор на Олд Трафорд, който ще е на стойност 46 млн. паунда (66.2 млн. долара).

Разделена на 3 години, сумата е малко по-голяма от годишната заплата от 14.9 млн. паунда (21.4 млн. долара), която Манчестър Сити предлага на новия си мениджър Пеп Гуардиола за следващия сезон.

Смята се, че агентът на Моуриньо Жорже Мендеш в момента работи по последните детайли по договора, с който неговия клиент ще замени Луис ван Гаал на Олд Трафорд.

Петдесет и три годишният Моуриньо, който е без работа от декември, когато бе уволнен от Челси, вече е споделил пред някои от най-близките си приятели, че „сигурно“ преминава в Манчестър Юнайтед.

В Испания Моуриньо и Гуардиола водеха ожесточена битка помежду си като треньори на Реал Мадрид и Барселона, респективно. Ако португалецът се присъедини към Юнайтед през следващия сезон, това ще бъде най-скъпото съревнование между футболни треньори в най-скъпото първенство в света.