Според доклада за световното богатство през 2015 г. “силната икономика и доброто представяне на пазара на акции са помогнали за създаването на близо 1 милион (920 000) нови милионери в световен мащаб през 2014 г.”

Тази тенденция вероятно ще продължи в близко бъдеще, но въпросът е дали вие, средностатистическия човек, който чете това, имате шанс да се присъедините към този ексклузивен клуб? Абсолютно.

Вижте историите на осем обикновени хора, подбрани от Entrepreneur, които постигнаха този подвиг.

1. Алиша Шефър продава продукти в Etsy.

Алиша Шефър, която е средностатистическа майка на три деца, успява да превърне своето хоби в бизнес за милиони. Живеещата в Калифорния Шефър започва да продава изплетените и направени собственоръчно от нея неща в Etsy през 2011 г. и за по-малко от три години успява да достигне средни месечни продажби в размер на 80 000 долара. Нейният профил в Etsy, който носи името ThreeBirdNest, получава по над 150 поръчки на ден.

Вижте още: Съвет от предприемач, продал сайта си за 3 милиона долара

2. Джони Уорд започва да поддържа туристически блог.

Джони Уорд е отгледан от един родител в Ирландия. Семейството му не разполагало с достатъчно пари, за да пътува, когато бил по-млад, но след като посетил САЩ и Тайланд след завършване на университета, Уорд се запалва по пътуването и започва да блогва за своите приключения, вследствие на което пък става милионер.

3. Сара Блейкли създава оформящото бельо Spanx.

Сара Блейкли е продавала факс машини, когато имала едва 5 000 долара в банковата си сметка. Един ден, докато се приготвяла за парти, тя отрязала крачолите на чифт чорапогащи, за да може да носи чифт панталони по-удобно.

Блейкли разбрала, че се е натъкнала на нещо специално и след това работила неуморно, за превърне изобретението си в реалност.

След като получава отказ от редица фабрики за трикотаж, тя намира една, която е готова да рискува с нейната идея. Днес Spanx е компания, която се оценява на няколко милиарда долара.

4. Джули Броуд и Дейв Пенюк инвестират в имоти.

Когато разполагали само с 16 000 долара, Джули Броуд и нейният съпруг Дейв Пенюк купуват първия си имот. Само седем години по-късно двамата вече са милионери.

“Ако имаш 16 000 долара за инвестиране (колкото имах аз преди седем години), можеш да си купиш акции и облигации за 16 000 долара," казва тя. "Ако обаче си купиш недвижима собственост, можеш да се сдобие с имот на стойност 160 000 долара (каквото направих аз)."

Някои инвеститори в акции могат да купуват на марджин, но това е доста по-сложно и при тази търговия има много по-високо риск и обикновено се практикува само от опитни инвеститори.

Двойката днес има и уебсайт на име Rev N You, чрез който помага и на други да реализират мечтите си на имотния пазар.

5. Розана Пансино превръща сладкарското си хоби в YouTube сензация.

Розана Пансино се научава как да пече най-различни вкусотии от баба си, а това си остава нейно хоби. Докато опитвала да пробие като актриса, някой й подхвърля идеята да записва YouTube видеа, за да се упражнява пред камера.

Така Розана създава сайта Nerdy Nummies. Заради популярния YouTube канал в крайна сметка Розана издава и готварска книга през ноември 2015 г. Тя е една от най-богатите YouTube звезди за миналата година със спечелени около 2.5 млн. долара.

6. Деана Джъмп продава уроците си онлайн.

Деана Джъмп била учителка в детската градина в Джорджия, когато нейна колежка й предлага да качи плановете за уроците, които преподавала, на сайта Teachers Pay Teachers. Когато Джъмп започва да го прави през 2008 г., тя печели едва 300 долара за цялата година. С подкрепата на съпруга си Джъмп не се отказва и успява благодарение на тази си дейност да стане милионер.

Вижте още: 10 жени, които спечелиха сериозни пари през 2015 г.

7.Тим Гритани забогатява от търговия с пени акции.

През 2010 г. Тим Гритани използва спестяванията си от 1 500 долара и ги инвестира в търговия с пени акции, които обикновено струват под 1 долара. Гритани споделя пред CNNMoney през 2013 г., че търгува всеки ден в продължение на близо три години и това е един бавен ежедневен процес.

Той също така добавя, че инвестиращите в пени акции трябва да са подготвени за вероятността, че могат да изгубят цялата си инвестиция.

Самият Гритани обаче успява да превърне първоначалната си инвестиция в мултимулионен портфейл. Днес Гритани споделя познанията си и дава съвети в своя блог Trade the Ticker.

8. Пол Сколарди също става милионер от търговия на борсата.

Пол Сколарди прекарва по-голяма част от кариерата си, работейки най-обикновена работа в сферата на финансите, докато не решава да рискува и да преследва своята страст. Той винаги е мечтал да стане милионер на борсата, затова напуска работата си, за да усъвършенства собствена стратегия за търговия, която след това му носи милиони дoлари.

Пол обаче не спира дотук. Той създава Super Trades LLC, за да преподава стратегията си на други хора, които се стремят към финансова свобода.