Каква е истинската разлика между червените и зелените чушки?
Всички знаем, че в чушките има фибри, антиоксиданти и витамин С. Но не всички цветове чушки са еднакви.
Чудили ли сте се защо червените чушки са по-скъпи от зелените? Или защо някои хора получават стомашни болки, но само от зелени чушки?
А каква е разликата между червените, жълтите и зелените чушки?
Зелените чушки са незрели версии на останалите цветове от този зеленчук. Тъй като са по-малко зрели, имат леко горчив вкус и понякога могат да причинят храносмилателни смущения.
Защо зелените чушки са по-евтини от останалите?
Като се има предвид, че зелените чушки са по-малко зрели, това означава, че те са обрани по-рано и изискват по-малко време за отглеждане.
Жълтите и червените чушки използват повече ресурси, тъй като тяхната реколта се прибира по-късно, което ги прави по-скъпи.
Кой тип чушки е най-полезен?
Вижте още: Колко люти са най-лютите чушки в света?
Както споменахме по-горе, всички чушки са чудесен източник на витамин А и С, но според Livestrong.com червените чушки съдържат 11 пъти повече бета каротин от зелените.
Жълтите чушки пък имат повече витамин С от зелените, но по-малко витамин А и бета каротин.