Главният изпълнителен директор на щатския медиен гигант CBS Лес Мунвес е заработил близо 56.8 млн. долара през миналата година, с което остава сред най-високо платените ръководители на компании в САЩ.

По-голямата част от доходите му идват под формата на акции за 25.5 млн. долара и 19 млн. долара бонус. Той също така е получил базова заплата от 3.5 млн. долара, според уведомление на компанията до щатската Комисия по ценни книжа и борси.

Той също така е получил опции за закупуването на акции за 7.2 млн. долара.

Въпреки това доходите на Мунвес през 2015 г. намаляват, в сравнение със заработените 57.2 млн. долара през 2014 г. и 67 млн. долара през 2013 г.

Вижте още: Мултимилионер не даде бакшиш, защото имал само по 100 долара

Заплащането му обаче си остава впечатляващо предвид факта, че акциите на CBS са поевтинели с 14% през миналата година, а приходите на компанията са нараснали с едва 0.6% (до 13.9 млрд. долара.)

Мунвес, който е главен изпълнителен директор на CBS от 2003 г., може да получи още по-голямо заплащане през тази година, тъй като наскоро зае поста изпълнителен председател, заменяйки Съмнър Редстоун. Той също така запазва поста си главен изпълнителен директор.

Редстоун, който до февруари бе председател на CBS и Viacom, в момента е въвлечен в съдебно дело за това кой да се грижи за него, тъй като той е в лошо здравословно състояние.

Той е заработил едва 1.8 млн. долара през 2015 г., в сравение с 10.8 млн. долара в предходната година.