Когато супербогаташите по света се чувстват сякаш са под обстрел, те се обръщат за помощ към Трент Кимбал.

Кимбал е главен изпълнителен директор на базираната в Сан Антонио Texas Armoring, която трансформира луксозни автомобили в подвижни крепости. След като излязат от неговата компания, бронираните превозни средства могат да устоят на мини, гранати и обстрел с автомат AK-47.

"Нашите клиенти искат да се защитят основно от отвличания срещу откуп," споделя Кимбал пред CNBC. "Някои от клиентите ни искат също така да се защитят от покушение."

Колко надеждна обаче е работата на Texas Armoring? Наскоро в специално видео служител на компанията стреляше с автомат AK-47 в едно от антибалистичните предни стъкла за автомобил на Texas Armoring, докато Кимбал бе застанал точно зад него. Нито един от куршумите не успя да пробие.

Всяка година от Texas Armoring бронират по около 100 автомобила. Екипът наскоро е разглобил почти изцяло Rolls-Royce Phantom за 500 000 долара. След 300 часа напрегнат труд и инвестиция от 200 000 долара, колата сега е защитена срещу сухопътни мини и други смъртоносни заплахи.

Някои клиенти дори искат неща в автомобилите си, с които могат да отвърнат на евентуално нападение. От Texas Armoring са поставяли заслепяващи светлини, устройства, създаващи димни завеси, системи за пукане на гуми и системи за нощно виждане.

Вижте още: Как изглежда брониран Mercedes-Maybach след обстрел с автомат

Кимбал не иса да разкрива имена на клиенти от съображения за сигурност. Много от тях обаче, в това число и собственикът на въпросния Rolls-Royce, са чужденци.

"Той ще го вземе със себе си в друга държава," казва Кимбал. "Това е страна с много размирици и той се страхува за живота си."