Републиканската партия в САЩ бавно и предпазливо приема Доналд Тръмп като своята номинация за президент на САЩ.

Тази седмица милиардерът инвеститор Т. Буун Пикънс, който успява да натрупа състояние в сферата на изкопаемите горива, подкрепи Тръмп по време на икономическа конвенция в Лас Вегас.

Пикънс заяви, че му е писнало от “политици” и изрази подкрепа за предложението на Тръмп да забрани на мюсюлманите да влизат в САЩ.

Той разкритикува Тръмп в блог пост от декември миналата година, когато се оплака, че САЩ са превърнали “процеса по избра на президент в телевизионно риалити.” Тръмп имаше собствено риалити предаване години наред, а Пикънс подкрепяше Джеб Буш по това време.

Вижте още: 86-годишен милиардер обяви фитнес тренировките на Обама за жалки

Пикънс също така е дарявал средства за кампаниите на Бан Карсън и Карли Фиорина.

Той изглежда, че не е преодолял опасенията си, свързани с Тръмп, но твърди, че няма нищо против да хвърли зара, тъй като скоро ще бъде мъртъв.

Ако пък престоят на Тръмп на президентския пост се окаже неуспешен, Пикънс казва, че не се притеснява особено много.

“Готово съм да рискувам с това,” казва 87-годишният Пикънс. “Ако пък това се окаже грешка, аз вече ще съм си отишъл от този свят.”

Пикънс не влезе в подробности за резервния план на американците с по-голяма очаквана продължителност на живота от неговата.

Неговата позиция прилича на тази на бившия кандидат за президент Марко Рубио. По време на своята кампания Рубио изрично посочи, че на Тръмп не би трябвало да му се поверяват кодовете за ядрени оръжия на САЩ. По-конкретно Рубио каза, че Тръмп е “побъркан, който се опитва да се сдобие с ядрени оръжия.”

Вчера Рубио заяви, че не се отказва от казаното, но ще подкрепи Тръмп така или иначе.