Рим, Флоренция и Венеция са три града в Италия, които със сигурност обмисляте дали да включите в програмата за тазгодишното пътешествие.

Предлагаме ви да слезете от утъпкания път и да предприемете друг маршрут - към градове, които малцина ще се досетят да видят на живо.

Готови ли сте?

1. Сиена

Този град се намира сред хълмовете на Тоскана и датира от 13 в. Заобиколен е от полета с грозде и винарни.

Сиена е популярна с традиционната си кухня, която включва редица апетитни ястия. Прословути са вината от тази местност - Кианти, Монтепулчано и др.

Отделете поне един ден, за да разгледате града.

2. Орвието

Намира се на само 90 минути път от Рим. Градът е изграден върху вулканичен камък. Катедралата тук ще ви впечатли с красотата си. Готическата структура е покрита с мозаечни плочки отвън и калено стъкло отвътре.

3. Римини

Ако имате щастието да сте тук през лятото, не пропускайте възможността да опознаете плажовете. Пред погледа ви ще се разпрострат 9 мили плажна ивица, разделена на зони.

4. Чивита ди Баньореджо

Градът е почти опустял. Тук живеят едва 10 души. Перфектното място за почивка и бягство от шума.

Специалитет тук са брускетите, подправени с малко чесън и резени домат.

5. Парма

Че кой не иска да посети родината на прословутата пармска шунка?

6. Арецо

Градът се намира на 1 час път с влак от Флоренция. Арецо е дом на ежемесечно провеждан пазар за антики. Всяка първа събота и неделя на месеца тук се събират антиквари от цяла Италия.

7. Пулия

Градът е удивително място и заслужава да бъде посетено. Освен с покоя и уникалната атмосфера, Пулия е известна с вкусната местна кухня. Не пропускайте да опитате местните ястия.

8. Лаго Маджоре

Това е едно от най-големите езера в Италия. Формирало се е от ледник в южната част на Алпите. През зимата Лаго Маджоре е популярна дестинация за каране на ски.

9. Портофино

Изключителна архитектура и старинни улици - тук ще се чувствате като част от фотография от миналото. Портофино ще ви потопи в исторически приключения. Романтиката струи от атмосферата на града.

10. Остров Лампедуза

Белите му плажове и дивата природа превръщат остров Лампедуза в търсена дестинация за хиляди хора от цял свят. Плажът има формата на сърце и се обитава от морски костенурки.