Конференцията на Google се очакваше да произведе новини и интерес, но компанията надмина себе си през тази година. Ето всичко най-интересно, оповестена на нея:

Ново приложение за инстантни съобщения Allo

Приложението изглежда подобно на Facebook Messenger, като има възможности за изпращане на стикери и бързо изпращане на снимки. Новото приложение, също като Messenger, може да бъде използвано заедно с телефонния номер.

Allo може също така да се свърже със съществуващ акаунт в Google, макар и да не е задължително.

Иновативното при приложението е, че то се учи с течение на времето и може да предлага „умни отговори“, в зависимост с това с кого си пишете и какъв е стилът ви на изразяване. Например, ако човекът, с когото говорите, ви изпрати снимка на куче, приложението може да ви предложи отговор „сладко куче“.

"Allo ще дава възможност за по-експресивни и продуктивни отговори“, коментира Ерик Кай, инженер в Google.

То ще работи също така с „умния асистент“ на търсачката, представен на конференцията. Потребителите могат просто да напишат съобщение „@google,“ за да започнат разговор с робот.

Allo ще е достъпно за операционните системи Android и iOS това лято.

Компанията ще се допита до потребителите за име на новата си операционна система

След като стана ясно, че няма толкова много сладки изделия, започващи с буквата N, между които да избира, Google реши да се допита до потребителите за име на новата си операционна система.

По-добър начин за комуникиране с технологиите

Компанията представи визията си за това как потребителите ще могат по-добре да комуникират с технологиите. Новият асистент на Google е далеч по-разговорлив, отговаряйки на естествени питания с много по-човешки глас.

Той намира своето място в няколко от новите продукти на търсачката, единия от които, както вече споменахме, е приложението за инстантни съобщения Allo.

Google представи Google Home

Това е отговор на продукта на Amazon – Echo, съчетаващ в едно говорител за дома и дигитален асистент, отговарящ на определени гласови команди. Продуктът на Google се определя и като далеч по-добре изглеждащ от конкурента си.

Подобрение при Аndroid Auto

Операционната система за автомобили - Android Auto, ще получи няколко нови възможности, обещаващи да направят платформата по-ползваема.

На първо място е поддръжката на безжична връзка. До момента смартфоните трябваше да се свързват с USB порт. На второ място влиза в сила командата ОК Google, с която вече няма да ви се налага да пипате разни неща, докато шофирате, и по този начин да се разсейвате.

Представено бе и Android Instant Apps

С него потребителите вече могат да използват приложения, без да има нужда да ги инсталират.

Чрез кликването на определени линкове потребителите ще могат да ползват приложения, без да трябва да ги инсталират и да затормозяват смартфоните си с ненужни неща, които няма да ползват често.

Платформа за виртуална реалност Daydream

Надпреварата при смартфоните по отношение на техническите им характеристики може да стартира отново с пълна сила.

Благодарение на новата платформа за виртуална реалност, разработена от компанията, която ще се открива при следващите версии, смартфоните с резолюция 4К най-после могат да намерят своето място.

Очаква се Samsung, HTC, Huawei и LG да започнат да произвеждат Android-смартфони, насочени към платформата.

Тя ще позволява на потребителите да гледат IMAX-филми. Daydream включва партньорство още с HBO, NBA, Ubisoft и др.

Собствено приложение за видео чат

Google представи новото си проложение за видео чат Duo - алтернатива на FaceTime. То предоставя много бърз и лесен начин за стартиране на видео чат.

За разлика от FaceTime, предназначено само за устройствата на Apple, новото приложение може да се ползва, както от потребителите на Android, така и от тези на Apple.