Мария Шарапова може да загуби до 50 млн. долара от двегодишното си наказание за употреба на мелдоний, съобщава сп. Forbes.

29-годишната тенисистка обяви във Facebook, че планира да обжалва наказанието си, но в случай че то не бъде променено, това ще й коства сериозни финансови загуби.

Списанието напомня, че Шарапова е най-добре платената жена сред спортистите за цели 11 години, преди Серина Уилямс да отнеме титлата й през настоящата година.

В цялата си кариера Шарапова, която доскоро бе половинка на първата ни ракета Григор Димитров, е спечелила 285 млн. долара.

Четете още: От Шарапова до Sugarpova: да спечелиш 200 млн. долара

В последните седем години тя печели неизменно по около 25 млн. долара средно годишно от наградни фондове и рекламни договори.

Един от нейните спонсори - Tag Heuer, обяви още през март, че прекратява отношенията си с нея, а от Porsche ще изкачат окончателното решение след обжалването на наказанието, информира BBC.

От компанията за спортна екипировка Nike (първоначално отказали сътрудничество), ракетите Head и минералната вода Evian споделят, че за момента ще продължат да работят с Шарапова, макар това да означава по-малко ангажименти и съответно по-малко доходи за нея.