Уединението в собствения ни дом е ценно време, въпреки че някои се чувстват некомфортно в такава обстановка.

Представете си, че съквартирантът, децата или партньорът/партньорката ви изведнъж напускат града, оставате напълно сами в дома си. Разполагате с нищо друго, освен със звука на тишината.

След като спрете да се чудите как така стана, започвате да правите разни неща. Някои от тях и без причина. Това ви кара да се чувствате добре. Възползвайте се максимално от свободата да бъдете сами у дома!

1. Разхождайте се голи из дома си: Освен ако не сте отгледани в силно консервативно семейство и това не влиза в списъка ви.

2. Пуснете музика наистина силно: Разрушете тишината със силата на най-любимите ви парчета.

3. Дремнете си. След като няма кой да ви прекъсне и смути, време е да поспите на воля. Чувствайте се свободни да потънете сладко-сладко във възглавницата.

4. Правете абсолютно нищо. Гледайте стените, изучавайте пъпа си, въртете си косата на пръста и т.н. Знаем, че в списъка ви има още подобни неща.

5. Проучете какво правят бившите. Трудно е да следите живота на предишните си половинки, когато настоящата е около вас. Възползвайте се от свободата и отсъствието на човек, който ще забележи какво правите.

6. Организирайте спа у дома.

7. Гледайте любимия си филм. Това е то. Свободни сте да правите, каквото искате. Време е да заредите филма и да гледате колкото ви сърце иска. Освен това няма шанс някой да ви прекъсне.

8. Сгответе храната, която само вие обичате, а другите около вас никак.

9. Обадете се на приятел. Никой не ви ограничава с кого да се виждате и колко време да бъдете с него. Затова повикайте приятел!

10. Оставете вратата на тоалетната отворена. Това е наистина освобождаващо! Направете го задължително!

11. Говорете със себе си (или с домашния любимец). Ще усетите какво въздействие има върху вас собственият ви глас.

12. Отделете време на любопитни физически упражнения - например тези: