Прецизно загънато суши, греховно сладка турска баклава или удивително добре изглеждаща пица Маргарита – едно от големите удоволствия за пътуващите по света е опитването на местните специалитети.

Въпреки че италианската, тайландската и френската кухня са обявени за най-добрите на планетата, всяка държава може да се похвали със свой собствен кулинарен шедьовър.

А когато вкусната храна е комбинирана със зашеметяваща гледка, това гарантирано се превръща в приключение от най-висока класа.

Днес ще ви заведем на вечеря в най-високите бар и ресторант в света. Първият се намира в Хонконг, а вторият – в Дубай.

Стартираме кулинарното пътешествие още на борда на самолета. Няма по-добро място за похапване във въздуха от бизнес класата на най-добрата авиокомпания в света за 2015 г. - Qatar Airways.

Пътниците се посрещат с чаша пенливо шампанско, а менюто включва апетайзери, супа, основно ястие и десерт, които са дело на двама световноизвестни готвачи - Нобу Матсухиса и Винит Батия.

Ако следващата ви спирка е Hamad International Airport в Доха, изобщо няма да сбъркате, ако хапнете и тук.

Вижте още: Летищата, предлагащи най-вкусната храна в света

Аеропортът заема десетата позиция в класацията на летищата с най-вкусната храна. Можете да се насладите на арабска или индийска кухня, но също така и на паста, пица или органични сандвичи, приготвени в известния италиански ресторант Soprafino.

И ето че ви чака Дубай. Най-високият ресторант в света се намира на 122-ия етаж в Бурж Халифа – една от най-известните сгради на планетата.

Менюто "122" съдържа 7 ястия, а гледката е неописуема.

Следваща спирка – Хонконг. Тук се намира най-високият бар в света Ozone, разположен на 118-ия етаж на хотел Ritz-Carlton.

Питието няма да е евтино, но кога друг път ще видите Хонконг от 490 метра височина?

За да компенсирате цената на ястията и напитките, можете да спестите от билети. С промоцията на Qatar Airways „Свят от вкусове - Свят от неустоими предложения“ двупосочен билет до Дубай ще ви струва 330 евро, а до Хонконг – 405 евро.

Цените са валидни до 7 юли, а пътуването си можете да осъществите в периода 15 август 2016 г. – 30 юни 2017 г.