Йената изгуби спечеленото по-рано днес, докато британският паунд поскъпва, но остава ограничен преди срещата на Централната банка на Англия, на която се очаква да бъде взето решение за облекчаване на паричната политика с цел смекчаване на икономическия удар за Великобритания от излизането й от ЕС.

Централната банка на Англия се очаква да обяви понижаване на основната си лихва от 0.5% до рекордно ниските 0.25% по-късно днес.

Банката може също така да вземе решение да приложи ново количествено улесняване, според някои анализатори.

Вчерашното назначаване на Тереза Мей за премиер на Великобритания намали опасенията относно политическия хаос около брекзит и помогна на паунда да се отдалечи от 31-годишното дъно от 1.2798 спрямо долара, достигнато по-рано през месеца. Според много икономисти обаче Великобритания може отново да влезе в рецесия.

Паундът добави 0.5% към стойността си - до 1.3212, след като преди това бе достигнал дъно от 1.3105 за деня.

Междувременно канадският долар поскъпна с 0.3% спрямо долара - до 1.2944. Централната банка на Канада остави лихвите си без промяна, заявявайки, че износът и корпоративните инвестиции ще нараснат, въпреки понижението на прогнозата за ръста на икономиката за 2016 г.

Доларът добави 0.2% към стойността си спрямо йената, до 104.65, приближавайки се до достигнатия след референдума във Великобритания връх от 104.98 йени.

"Когато доларът доближи нивото от 105 йени, хората ще разпродават щатската валута," казва Коджи Фукая, президент на FPG Securities в Токио.

Еврото поскъпна с 0.3%, до 116.20 йени. Спрямо долара европейската валута добави 0.2%, до 1.1106.

Намаляващите очаквания, че Федералният резерв ще понижи лихвите натежаха над долара тази година, а предпазливостта на инвеститорите нарасна след вота за брекзит.