За над 80 процента от строителите и собствениците първият избор е гаражната секционна врата. При нея предимствата са многобройни: за разлика от вратите с въртеливо-постъпателен ход тя може да бъде монтирана във всеки отвор. Независимо дали формата на отвора е правоъгълна, скосена или със свод – секционната врата е приложима винаги.

При вратите с въртеливо-постъпателен ход често се налага да сте изключително прецизни при влизане и излизане от гаража. При секционната врата светлият отвор за преминаване се разширява с до 14 см., което прави паркирането на съвременните автомобили по-лесно и удобно.

Секционните врати се състоят от отделни ламели, които се движат нагоре по направляваща шина, разположена под тавана. Те се отварят вертикално и мястото пред гаража може да се използва за паркиране на други превозни средства.

Осигурете си място за съхранение

Ако пространството под тавана Ви е необходимо за съхранение на багаж, имате две възможности: ролетна или странична секционна врата. Гаражната ролетна врата на Hörmann RollMatic с предлаганото серийно задвижване се навива посредством вал над отвора на вратата. Страничната секционна врата, както подсказва името, се движи отстрани по стената до отвора. Тя може да бъде отворена и само частично – идеална възможност когато сте с велосипед или мотор. Като алтернатива за бърз достъп се предлагат странични врати за гаража или интегрирани в гаражната врата преходни врати. Те са с праг с височина само 10 мм., което улеснява преминаването с колела и намалява риска от спъване.

Спестете енергия

Когато гаражът се използва като помещение за хоби, като работилница или място за организиране на партита, както и когато гаражът е интегриран в къщата би трябвало да се вземе предвид и добрата топлоизолация. Двустенните врати LPU на Hörmann с пълнеж от полиуретан осигуряват много добра топлоизолация и стабилен и равномерен ход на вратата. С допълнителния пластмасов профил и системата ThermoFrame топлоизолацията се подобрява с допълнителни 15%.

По-голяма сигурност

Повечето собственици държат на надеждната защита срещу взлом. Автоматичните гаражни секционни врати на Hörmann притежават механична блокировка срещу насилствено отваряне, която при затворена врата се фиксира автоматично и защитава вратата от повдигане с лост. Освен това модерните дистанционни управления с екстремно сигурната технология BiSecur са надеждно и изключително защитени от копиране на Вашия радиосигнал. Системата е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет Бохум и е надеждна като онлайн банкирането.

Дизайн

С богат избор на декори, цветове и повърхности Hörmann може да отговори на всяко изискване по отношение на дизайна. Предлаганите секционни врати могат да бъдат с обшивка на S-, M-или L-линии, с обшивка на касети и с остъклени елементи. Като линия се определя образуваната фуга при прехода между две ламели. При вратите LPU се предлагат съвсем нови възможности за оформление, т.н. обшивка с дизайнерски елементи.

Вратите с тези елементи притежават две или три линии, по които могат да се разположат само в края или допълнително по цялата ширина апликации от благородна стомана или дървесна оптика. Така гаражната врата може да бъде в идеална хармония с оформлението на цялата къща и да отговори на индивидуални дизайнерски желания. Копринено гладката повърхност Silkgrain се предлага в 15 предпочитани цвята или цвят по RAL. Особено дебелата външна ламарина придава по-голяма стабилност на ламелите и по-спокоен ход на вратата.

Удобно и безопасно управление на вратата

С дистанционните управления с двупосочен радиосигнал вече не се налага в дъждовно и ветровито време да слизате и на ръка да отваряте и затваряте гаражната си врата. А когато сте вкъщи и не сте сигурни дали вратата на гаража е затворена и колата, велосипедите и инструментите Ви са на сигурно място, не необходимо да излизате навън и да проверявате. Дистанционното не само подава сигнал към вратата за отваряне или затваряне, но и в обратна посока задвижването може да подаде сигнал към дистанционното за позицията на вратата. По цвета на LED-индикацията на ръчния предавател HS 5 BS от спалнята си може да проверите дали Вашата гаражна врата е затворена.

Hörmann доставя тази иновативна техника в елегантна опаковка: Със заоблената си форма, която следва извивките на дланта, теглото си и гладката си повърхност дистанционното приляга гладко в дланта. С гланцовата си повърхност с пиано лак и горни и долни крайни част от хромиран метал дистанционните биха могли да минат за модерен шикозен аксесоар. Предлаганите в черно, бяло и редица други цветове, както и с пет, четири или като мини-версия с два бутона дистанционните на Hörmann са носители на наградата за дизайн reddot design award.