Британският престолонаследник принц Джордж днес празнува третия си рожден ден с четири зашеметяващи нови фотографии, публикувани от двореца Кенсингтън.

Малкият принц, който е трети в линията за наследяване на трона, е сниман от професионалния фотограф Мат Портеос, макар напоследък официалните снимки, публикувани от двореца, да са предимно дело на майка му херцогиня Катрин.

В изявлението, което придружава фотосите, гордите родители Уилям и Кейт казват: "Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са щастливи да споделят четири нови снимки на принц Джордж, за да отбележат третия му рожден ден.“

Фотосесията се е състояла в дома им в Норфолк в средата на юли. Именно там днес ще се състои и партито по случай празника на малкия британски принц. Смята се, че на него ще присъстват и част от неговите приятели от училище.

Принцът е любимец на поданиците на британската кралица, които се радват на все по-честите му публични изяви. Пълното му име е Джордж Александър Луи от Кеймбридж. Той се роди в частното крило на болницата Света Богородица в 16:24 на 22 юли 2013 г.

Направи своя публичен дебют пред световните медии само един ден по-късно, увит в бяло одеяло от мериносова вълна и положен в ръцете на родителите си.

Когато се възкачи на трона, той ще бъде 43-ият монарх на Обединеното кралство.

Снимки: Kensington Palace