Всеки ден хиляди и хиляди хора търгуват по целия свят, но да си го признаем, че повечето от тях никога няма да бъдат запомнени.

Тези, които искат да бъдат запомнени и да станат част от историята, трябва да са направили нещо невероятно и епично. И това не може да бъде само невероятната постигната възвръщаемост от тях, големите сделки са дори повече от това.

Наистина велик търговец е този, който използва цялото ноу-хау, за да получи положителна възвръщаемост с нисък риск - нещо, което всички останали не са обмислили добре.

Помислете за това: с 97.26% месечна възвръщаемост в конкурса за реална търговия, организиран от Admiral Markets в чест на Олимпийските игри, Георги Станков има максимален дроудаун под 3%.

По-бавното усвояване на дроудауна (максималният допустим от Вас процент загуба по сметката Ви) обикновено означава, че рискът, който е взет, за да се постигне този голям процент възвръщаемост, е минимален. Станков е изпълнил 76 сделки за целия месец, като от тях 74 са печеливши и едва 2 са губещите сделки. Победителят в конкурса на Admiral Markets е постигнал серия от 64 поредни печалби.

Или Кирил Георгиев с 81.27% възвръщаемост за периода на конкурса. Той стартира състезанието само с 707.60 лв. в реалната си сметка с Admiral Markets и завърши на второ място със сребърен медал и баланс от 1282.70 лв.

На трето място се нарежда Валентин Трендафилов с постигната възвръщаемост от 11.66% през август.

Те, както и всички български трейдъри, които се състезаваха за наградния фонд от 3780 лв. и видно признание във финансовата общност, ни показаха какво всъщност значи търговията като начин на живот.

В дългосрочен план, по-ниският максимален дроудаун е единственият начин да останете в играта. За това са необходими: дисциплина, увереност във Вашите познания и стратегия, както и твърд характер, за да може да устоите на промените на пазарите.

Тримата победители ще бъдат наградени на специално мероприятие в София на 30 септември 2016 г. от 16 ч. Очаквайте скоро снимки и интервюта с нашите медалисти от конкурса „Търгувай като Олимпиец".

Admiral Markets състави малък списък на днешните успешни търговци в България, които ежедневно използват тези качества, за да постигнат най-добрата възвръщаемост в търговията на финансовите пазари.

Вдъхновявайте се! Натиснете ТУК, за да научите как търгуват най-успешните български трейдъри днес.