Синът на Пабло Ескобар критикува в Интернет създателите на сериала Narcos, който разказва за живота на прочутия колумбийски наркобос.

Хуан Пабло Ескобар, променил името си на Себастиян Марокин, вчера публикува пространен пост във Facebook, описващ 28 неточности, допуснати от създателите на хита на Netflix в пресъздаването на събитията, предшествали смъртта на неговия баща през 1993 година.

Списъкът включва както тривиални подробности, като например кой местен футболен отбор е подкрепял Ескобар, така и по-съществени детайли. Така например Марокин отрича, че баща му е организирал покушение срещу дъщерята на главата на наркокартела Кали.

Създателите на Narcos обаче не крият, че някои от събитията и персонажите, представени в сериала, са измислени за нуждите на драматизацията. Всъщност с това съобщение започва всеки епизод на сериала.

Марокин, който по професия е архитект, винаги е бил напълно открит по отношение историята на своя баща. През 2009 година той участва в аржентинският документален филм “The Sins of My Father”, където поднесе своите извинения на децата на убитите по поръчение на Ескобар жертви. През 2014 г. той публикува и книга за своя баща.

И до ден днешен Пабло Ескобар си остава противоречива фигура в съзнанието на колумбийците. За някои, особено за жителите на родния му град Меделин, Ескобар е герой, допринесъл за възраждането на втория по големина град в Колумбия.

За други той си остава престъпник, отговорен за смъртта на поне 3000 души.