Мъж от Уелс, който не си купи билет за 5.48 долара, днес трябва да плати 817.89 долара глоба на железопътната компания, съобщава Wales Online.

27-годишният Киърън Стоукс се качил на влак близо до дома си в предградията на Роджърстуон, Уелс, през ноември миналата година.

Целта му била Кардиф, където да посети концерт на една от любимите си банди. Единственият проблем? Той не си купил билет за 38-минутното пътуване.

Когато нарушението му е разкрито на централната гара в Кардиф, мъжът първоначално лъже, че е използвал влака само за една спирка.

По-късно Стоукс е принуден да се извини писмено на железопътния оператор, след което получава глоба от 817.89 долара, която трябва да плати или да се яви пред съда. Той я плаща, но се оплаква, че сумата не съответства на големината на нарушението му.

Пътуващите към Великобритания трябва сериозно да се притесняват от огромните глоби на някои регионални железопътни линии. Според говорител на Arriva Trains Wales, която глобява Стоукс, наказанието може да достигне и над 1300 долара.

Миналата година британският Daily Mirror съобщи, че сервитьорка в Бирмингам е натрупала близо 900 долара глоби, след като в продължение на три години не отговаря на съдебни разследвания.

Наказанията за нередовните пътници на националната железопътна линия на Великобритания са по-ниски, като обикновено глобата е за около 25 долара или до един до два пъти размера на незакупения билет.