Анджелина Джоли подаде молба за развод с Брад Пит, като се позова на „непреодолими различия“, съобщи адвокатът на актрисата, цитиран от ВВС.

Робърт Офър заяви, че е подал иск за „разтрогване на брака“ в понеделник и допълни, че „решението било взето в името на здравето на семейството“. „Тя няма да коментира и моли семейството й да бъде оставено на спокойствие в този момент“, допълни Офър.

Джоли и Пит бяха заедно от 2004 г., но се ожениха едва през август 2014 г. "Анджелина винаги ще прави това, което е в най-добрия интерес за семейството й“, каза пред Е! Online дългогодишният мениджър на актрисата Гейсър Косински.

Това беше втори брак за Пит, който преди това беше женен за звездата от сериала „Приятели“ Дженифър Анистън, и трети за Джоли след Били Боб Торнтън и Джони Лий Милър. Сайтът TMZ съобщава, че в документите за развода като дата на раздялата е посочена 15 септември.

Джоли иска физическо попечителство върху шестте деца и моли съдията да предостави на Пит права да ги посещава. Двойката има шест деца – Мадокс, Пакс, Захара, които са осиновени, и биологичните деца Шайло и близнаците Нокс и Вивиен. 52-годишният Пит и 41-годишната Джоли се ожениха на интимна церемония във Франция през 2014 г.

Анджелина е известна с благотворителната си дейност. Тя беше посланик на добра воля на Агенцията на ООН за бежанците 11 години, след което стана специален пратеник през април 2012 г. Година по-късно тя съобщи, че се е подложила на двойна мастектомия, за да намали риска да се разболее от рак на гърдата. Две години по-късно тя се подложи на операция за премахване на яйчниците и маточните тръби като превантивна мярка срещу рака.

Говори се, че Джоли ще бъде представлявана от адвокат Лаура Уасер, сред чиито предишни клиенти са Джони Деп, Ким Кардашиян, Стиви Уондър и Бритни Спиърс.

Джоли и Пит се запознаха на снимачната площадка на филма „Мистър и Мисис Смит“, който излезе през 2005 г. За последен път двамата работиха заедно във филма от 2015 г. „Край морето“, режисиран и продуциран от Джоли. Той разказва за двойка, която се опитва да оправи брака си, докато е отседнала във френски хотел.