Нека бъдем честни: всеки един от нас има приятел или роднина, който, противно на очакванията, е извънредно подреден. Независимо че живее в малък апартамент, той е успял да намери място за всичко. По някаква необяснима причина апартаментът му е съвършено подреден - като по конец.

Ако се загледате внимателно по таванския вентилатор, по който няма прах, и по подредените по азбучен ред кутии, може да откриете нещо любопитно. Зад тези незабележими местенца се крият най-мръсните трикове – помислете: мебели назаем, скрити шкафове и дори чекмеджета с различни „боклуци“.

Продължете да четете и ще разкриете тайните на перфектността на хората, живеещи в малки апартаменти.

1. Те разполагат с много скрити пространства за съхранение на вещи

Със сигурност цялото пространство ще изглежда перфектно подредено от безопасна дистанция, но щом надникнете под леглото, зад дивана или пък във фурната (о, да!), може да откриете съвсем различна история.

Да живееш в жилище с малка площ означава да използваш максимално всяко пространство, особено тайните местенца и скритите от поглед.

Така подценената фурна се оказва доста подходяща за съхранение на предмети.

2. Те не се боят да поискат помощ

Дали става дума за помощ по време на пролетното почистване или изпълняване някоя домакинска задача, хората в малки жилища са се научили да търсят помощ, когато се наложи.

Затова не отдавайте приятната визия на дома им само на собствените им усилия.

3. Те разполагат с място за съхранение извън дома

Това може да ви се стори странно на пръв поглед, но не е. Даже е хитро. Пести пространство в малкия дом. Понякога може да става дума за наемане на малко помещение или пък заемане на мазето на роднина.

4. Те често взимат вещи назаем

Когато мястото за съхранение на вещи е минимално, най-доброто решение е в случай на нужда да поискате назаем. Така, вместо да търсите ново неоползотворено място, всъщност отправяте молба към свой познат или роднина, да ви услужи със съответната вещ за известен период от време.

5. Те не са задължително спретнати, просто се отървават от излишните вещи

Хората в малки жилища са супер внимателни, когато трябва да определят кое да остане в къщата и кое не. Задържа се само онова, което от практическа полза. Всичко друго поема към дестинация извън прага на дома.

6. И въпреки всичко могат да бъдат много разпиляни

Може да става дума за чекмедже или пък за шкафа в кухнята, винаги има някое местенце, което е крайно хаотично. За подредна не може да става дума.