Скандинавските спални се определят за едни от най-отпускащите пространства. Минимален безпорядък, луксозни одеала, малко природни елементи, много светлина...

За да придадете на своята спалня такъв облик и въздействие, предлагаме да обърнете внимание на тези четири ключови детайла:

1. Цвят

Скандинавските спални, подобно на останалия интериор в дома, обикновено са оформери с минимално количество цветове. Често се залага на схема от два цвята.

Богато & Дълбоко

Както виждате, тук има тъмни стени или една тъмна стена. Богатството на цветни материи също е налице, като по този начин се постига усещане за уют и дълбочина на пространството.

Бяло & Ярко

Това е друга цветова схема, която ще срещнете в скандинавските страни. Спални в бяло или светлите нюанси на сивото.

2. Материи

Ключът е в употребата на материи. Слоеве от одеала, купища възглавници, вълнени елементи и т.н. Идеален микс, който създава усещане за пространство и топлина.

3. Декор

Ако не сте забелязали, скандинавският декор се отличава с елементи, които са функционални и естетически издържани. Всеки предмет е подбран добре.

Растения

Често ще видите такива в скандинавските помещения. Може да бъде голямо цвете в ъгъла на стаята, сукулент върху нощното шкафче или сушени цветя във ваза до гардероба.

Елементите от природата са добре дошли. Изглеждат добре и пречистват въздуха.

Текстил

Материите са много важни и създават търсеното усещане за уют и мекота. Плетени одеала, меки килими, перфектно пухкави възглавници. Изглежда прекалено привлекателно да се отпуснете върху тях.

Изкуство

Творбите на изкуството са функционални и красиви.

Черни и бели принтове, снимки и други арт произведения обикновено красят стените на скандинавския дом. Често можете да видите картини в рамки, които са оставени на земята.

4. Мебели

Мебелите са минимално количество. Често дрехите са или подредени в шкаф, или са изложени на показ, увесени на закачалки. Обърнете внимание на столовете, кошовете, купищата от списания... всичко е добре планирано.