Ако се улавяте, че мислите за промяна, в това няма нищо лошо. Много хора в цял свят вече не искат да са като мишки на въртележка. Те не мечтаят да участват в градежа на компания, която не е тяхна.

Вие заслужавате да бъдете нещо повече от „част от системата“. Всеки има нужда от такова напомняме от време на време. Заслужаваме да правим нещата по своя си начин.

Истината е, че един ден може да се събудите, да погледнете назад и да прецените, че сте вложили години работа в нещо, което никога не е било ваше.

Може би сте завършили университет, вложили сте часове и пари, за да изпълните мечтата си за диплома. След това сте работили с посвещение в името на успеха на компания. Жертвали сте времето си за семейство, приятели и хобита.

Ако това е вашият случай, нека ви кажем едно: не е било напразно.

Израснали сте като личност. Научили сте много, опознали сте се. Това не е знание, което идва даром.

Замисляли ли сте се, че е време да скочите от корпоративната сграда, за да се потопите в басейна на своите иновативни идеи? Ето няколко причини да го направите:

Излекувайте своето тяло и ум

Стресът на работното място не е нещо, с което може да се шегувате. Усещането за пренатовареност, пренапрягане и неоцененост са неща, които са способни да провокират сериозни здравословни проблеми – сърдечно-съдови заболявания, тревога, високо кръвно налягане, депресия и т.н.

Струва си да обмислите дали си заслужава да се подлагате на такъв стрес. Ако работата ви съответства на преследваната от вас страст, тогава може би си струва.

Ако обаче усещате незадоволеност или „прегаряне“, трябва да осъзнаете, че поставяте правенето на пари пред собственото си здраве. И не само това - пълните джобовете на друг с пари, които ще изпълнят неговата мечта.

Това по-скоро ще да е човек, който няма да се замисли дали днес сте на работа или не.

Започнете да контролирате своите желания и потребности и ги сложете на първо място. Уверете се, че живеете своя живот и това ще ви направи не само по-щастливи, но и по-здрави.

Погребан потенциал

Осъзнавате ли, че работите нещо, което е монотонно и е далеч от това да ви изпълни с ентусиазъм и радост? Тогава вие не използвате потенциала си.

Всеки един от нас носи креативни идеи. Ако решите да останете в работна среда, където идеите ви не могат да бъдат реализирани, тогава вие определено сте ги погребали.

А щом това е така, животът ви не се очертава щастливо изживян.

Има нещо във всеки един от нас, което чака своето време – може да бъде продукт, който променя живота завинаги или пък спомага за подобряване на живота. Не позволявайте на възможностите да ви убягват. Не ги погребвайте, преди да сте пробвали.

Със сигурност пари ви трябват, за да покривате месечните разходи. Но има една мъдра мисъл: ако има воля, има и начин.

Личностни сблъсъци

Ако усещате, че компанията, в която работите, върви в посока, която се различава от вашите ценности в живота или пък цели, то е време да скочите от корпоративната сграда.

Дошло е време да преосмислите своите приоритети, потребности и да започнете да се движите в посока, в която средата позволява да изградите желаната кариера.

Пътят към успеха и щастието върви с усещането, че сте себе си.

Нищо не е гарантирано

Този стабилен приход, миражът за пенсионирани, всички допълнителни плюсове на работното място – всичко това може да изчезне в нищото.

Икономиката е като природата - понякога не може да бъде контролирана.

Правилата на играта винаги могат да бъдат променени. Вие можете да бъдете поне подготвени за тях.

Ако се провалите, пробвайте отново и се провалете по-добре

Ако смятате, че като скочите от корпоративната сграда и се заемете със своите неща, ще ви бъде лесно, лъжете се. Изборът е свързан с борба, жертви и риск от провал.

И тук нищо не е гарантирано. Отново можете да бъдете подготвени за „съпротивата“.

Разликата е, че ще преследвате своите собствени мечти, ще посвещавате работния ден, който не е никак къс, на реализирането на своите идеи и творчески импулси, ще можете да изживеете страстта си.

С други думи – ще бъдете щастливи.

Ако се провалите, станете и пробвайте отново. Провалете се, но по-добре.

Томас Едисън правилно казва, че никога не се е провалял. Той е откривал 10 000 начина, по които не се получава желаният резултат. Въпреки неуспеха е продължавал напред. Вие също трябва да го направите.

Готови ли сте да скочите?