Когато имаме натоварено и заето ежедневие, ни е трудно да мислим за упражнения. Но не и ако промените начина, по който гледате на тях.

Да, йогата или фитнесът ще ви отнемат поне два часа - време, което трудно ще отделите. Особено ако ходите на работа и гледате деца. И ако децата имат също натоварено ежедневие.

Така че намирането на това време се свежда до две доста прости стратегии: или взимате децата с вас, или търсите начини да се упражнявате между задълженията.

Намерете време за упражнения: заедно с децата

Намерете фитнес, който предлага и стая за гледане на деца. Така малките ще бъдат доволни, докато вие се упражнявате. Или използвайте възможността по време на активностите на вашите деца.

Например ако имат урок по тенис, вие може да тичате наоколо. Ако те имат урок по плуване, вие може да вдигате тежести в близката зала.

Вземете клас за родители и деца по карате или йога. Може заедно да идете и на фитнес, децата обичат да споделят активностите с мама и татко. Или пък да търсите някаква активност навън.

Модифицирайте любимите си упражнения така, че вашето дете да може да ги прави или да може да ги правите заедно. Ако обичате да тичате, може да инвестирате в скутер или колело за детето, за да може да спортувате заедно.

Съчетайте гледането на децата със спорт с приятели (нещо като фитнес – детегледачница). Срещнете се на площадката и потренирайте заедно.

Намерете време да тренирате: мини фитнес възможности

Като родител, вие трябва да се превърне в господар на времето и да вършите едновременно много задачи. Например да кърмите, докато връзвате обувките, или да сготвите вечеря за по-малко от 15 минути, докато помагате за подготовка на домашната работа. Тези умения може да насочите и към упражненията.

Опитайте план 10-10-10: 10 минути – 3 пъти на ден. Това е по-удобно за родители, работещи в къщи.

Идете с колело до работа, училище или ако пазарувате. Ако използвате активният начин да идете до училище, ще прави допълнителни упражнения. Така и двете страни печелят.

Да си припомним старите трикове: използвайте стълбите пред асансьора; паркирайте по-далече и т.н., използвайте педометър или апликация, която ще ви помогне да намирате различни активности.

Те играят, вие се потите. Разхождайте се бързо около площадката, докато децата играят, правете клекове или лицеви опори, докато те се забавляват в стаята или двора.

Няколо задачи едновременно. Правете планкове, коремни преси или лицеви опори, докато гледате телевизия или докато седите в тъмната стая и чакате децата да заспят.