Тайландските квартали с червени фенери се върнаха обратно към обичайното си ежедневие в понеделник - само десет дни, след като страната погреба своя крал.

Проститутките обаче все още са в траур и носят черни тоалети, съобщава Daily Mail.

Цялата страна е потънала в скръб, след като 88-годишният монарх Бумибол Адулядей почина на 13 октомври, което накара дори и бързо развиващата се туристическа индустрия да забави обороти.

Забавленията на популярните туристически атракции са забранени за 30 дни, като властите призоваха туристите да последват местните жители в траура им.

Но малко повече от седмица, след като кралят почина, стотици проститутки излязоха отново на улиците, но облечени в черни мини рокли, костюми на камериерки, черни ботуши и черни жартиери, почитайки по свой собствен уникален начин паметта на монарха.

Снимки, направени на популярната улица Soi Cowboy в столицата Банкок, показват секс работнички, които обикновено носят ярко оцветени бикини, облечени в черно, докато търсят клиенти.

26-годишно момиче, казва, че всички са тъжни след смъртта на краля, но те трябва да продължат да работят. Носят черни дрехи и ботуши, за да покажат уважение.

Много от заведенията, баровете и стрийптийз клубовете в Банкок също са отворени, но техните неонови светлини са затъмнени, а музиката е тиха. Танците пък са разрешени само при закрити врати.

Полицията и патрулите на армията ги затварят в полунощ, вместо в обичайните 2 или 3 часа през нощта, откакто страната е в траур.

Бумибол официално е най-дълго управлявалият и най-богатият монарх в света, който се възприема като баща на нацията и символ на единството в Тайланд.

Неговият син - принц Маха Ваджиралонкорн, наследи престола, а официалната му коронация ще се проведе след кралската кремация и след едногодишен траур.

Нощният живот на Тайланд, включително и практикуващите най-древната професия, ще продължат обичайния си живот най-вероятно сред 30-дневен траур.

Снимка: thesun