Търсенето на офис площи в Пловдив расте, водено преди всичко от навлизането на компании от аутсорсинг и IT индустрията, сочат данните от пазарни проучвания. Най-новият проект за бизнес сграда Офис Парк Пловдив отвори официално врати вчера. Проектът е реализиран от Галакси Инвестмънт Груп и вече посрещна водещите компании от тези сектори.

„Пловдив се развива като предпочитана инвестиционна дестинация. Сградата е единственото място в града, в което компании с най-високи изисквания могат да наемат офис площи от клас „А“ и отговаря изцяло на изискванията за офис от ново поколение”, казват от компанията.

Инвеститорите избират град Пловдив най-вече заради ключовото местоположение, квалифицираните кадри и наличието на модерна офис инфраструктура на конкурентни цени.

Седеметажната сграда на Офис парк Пловдив е с разгърната застроена площ 8 331 кв. м, с модерни голямоформатни офиси, изцяло съобразени с нуждите на наемателите. Има и подземен паркинг на едно ниво. Сградата привлича наематели и заради атрактивната си локация, в район с новоизградена паркова, улична и подземна инфраструктура.

„Вярваме, че Офис Парк Пловдив е поредната стъпка към развитието на нашия град като предпочитано и добро място за правене на бизнес. Пловдив има място на инвестиционната карта на страната, а с най-новата и модерна бизнес сграда компаниите имат къде да се настанят и спокойно да се развиват и разрастват.

Пред града има отлични перспективи за привличане на инвестиции в IT и аутсорсинг бизнеса, които да допринасят за икономическия растеж. Това е сред основните мотиви за нашите инвестиционни проекти.

Вярваме, че със завършването на този проект ще подкрепим икономиката на Пловдив, като го направим значително по-привлекателен за новите компании, които избират да развиват бизнеса си именно тук”, коментира по време на отриването Константин Бояджиев.

Още по време на строителството голяма част от сградата беше предварително отдадена под наем. Първите наематели са две от най-големите IT компании SiteGround и Bulpros. Други компании с наети пространства в Офис Парк Пловдив са Easy Consult, Javelin Group и DelaSport.