Информационните технологии промениха коренно начина, по който комуникираме, работим и се забавляваме. От сегашната перспектива животът без ИТ изглежда немислим.

Технологиите са навсякъде около нас: пазаруваме онлайн, сравняваме цени и продукти, докато пазаруваме в магазина, четем своите имейли през мобилния телефон, синхронизираме електронен календар и споделяме във Facebook.

В тази динамична среда, административната част на търговските процеси изостава технологично: плащаме онлайн, а чакаме хартиена фактура, събираме обратни разписки от куриери и чакаме с дни, за да получим плащането. Без да си дава сметка, бизнесът губи време, пари и работна сила.

Електронното фактуриране с eFaktura на „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ дава възможност да се дигитализират търговските процеси и по този начин да се осигурят конкурентни предимства, като:

- съкращаване на времето за доставка на фактурите;
- получаване на плащания по фактури с до 5 дни по-бързо;
- увеличаване на събираемостта на вземанията;
- намаляване на административните разходи;

„БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ постоянно развива своите продукти и услуги, като eFaktura.bg има изградена интеграция с голям брой ЕРП и счетоводни софтуери в България. Това позволява относително евтино и бързо преминаване към 100% електронно фактуриране.

За софтуерите, които нямат интеграция, се добави възможност за изпращане на фактури директно от PDF. Това гарантира бърза и ценово-ефективна реализация на проект по внедряване на електронни фактури, независимо от технологичната среда.

Преминаването към 100% електронно фактуриране е лесно не само за издателите, но и за получателите на фактури. Всеки получател разполага с профил, където получава документи от различни доставчици. Регистрацията е изключително лека, като се изисква потребителят да въведе само име и парола.

Изпращането на хартиени фактури е скъп и трудоемък процес. Практиката показва, че проектите за електронно фактуриране се изплащат за не повече от 1 година. Следователно, малките и средни по големина компании могат лесно да повишат конкурентоспособността си, като станат част от www.efaktura.bg