За втора поредна година нюйоркският музей Метрополитан е най-добрият в света според сайта TripAdvisor.

Наградата „Изборът на пътешествениците“ (Travelers’ Choice) се присъжда на най-добрите туристически обекти в света на базата на резултатите от анализа на милиони отзиви и мнения на пътешественици на портала.

От изданието препоръчват като най-добър EmptyMet Tour.

Институтът по изкуства в Чикаго се нарежда на второ място в класацията. Турът, който не трябва да изпускате е Art Institute of Chicago Admission.

Ермитажът в Санкт Петербург е номер 3 в класацията на изданието. Читателите на TripAdvisor препоръчват да запазите тур с малка група.

Парижкият музей Орсе е класиран на четвърт място. Изберете Musée d'Orsay Skip-The-Line Ticket, за да се насладите пълноценно на изкуството тук.

Номер пет в класацията е Националният музей на Антропологията в Мексико. Срещу 21 долара на човек може да си запазите специален тур с гид.

Ню Йорк влиза в класацията с още един представител – Мемориалът 9/11. Най- - препоръчваният тур е 9/11 Memorial and World Trade Center Walking Tour.

Седмо място е за Прадо в Мадрид, а вип тур Early Access to Museo del Prado е най-препоръчваният.

Лондон влиза също със свой представител – Британският музей. Не пропускайте Highlights Tour и Розетския камък.

Акрополът е класиран под номер 9 от читателите на TripAdvisor. Разгледайте задължително новия музей.

Морскит музей „Васа“ в Стокхолм е номер 10 в класацията. Изберете тур с гид, който да ви разкаже историята на едноименния военен кораб.