Понякога, когато човек се старае да се храни здравословно, се вманиачава до такава степен, че е способен да откаже всякаква храна. Тук разбира се, говорим за хранително разстройство, което може да доведе до пагубни резултати. Има обаче хора, които приемат или отричат определени храни, само защото някой им е казал, че са полезни или вредни.

Предлагаме ви един хумористичен поглед към храната от позицията на човек, който не знае защо не трябва да яде едни или друго. Просто така е чул…

Забавлявайте се и бъдете умерени в стремежа си към здравословен начин на живот.

Месото не е здравословно. Животните са натъпкани с хормони, за да стават по – големи. Не мога да го ям!

Същото е и с рибата. Казват, че рибата е пълна с хормони, които са причина за нарастващата фертилност. Имам си достатъчно хормони, благодаря. Тогава защо ми е рибата?

И доматите не стават, защото имат соланин. Не знам какво означава, но всички казват, че не е здравословно. Същото се отнася за чушките и за патладжана.

Плодове и червени плодове? Имат захар, което води до диабет. Особено вечер. Никога не яжте плодове вечер. Захарта се превръща в мазнини през нощта. Имам си, затова не се нуждая от повече.

Картофи? Скорбяла! Ориз? Същото! Паста? Ох, забравихте ли за въглехидратите и глутена. Глутенът води до захар, а захарта до дебело дупе.

Олио не е разрешено – дори зехтин, не слънчогледово, както и масло, защото има мазнини. О, и холестерол. И яйцата са така. Хляб и бира – много мая. Не знам защо, но мая не е хубаво да се консумира.

Млякото съдържа мазнини и хормони, които идват от кравите. Те са предназначени за телетата, да им помогнат да растат и да станат дебели крави. Аз не искам да бъда дебела. Затова – вън.

Сок….о, забравете. Същото е като с лодовете. Но без целулозата.

Зеле, карфиол и броколи съдържат вещества, които предотвратяват абсорбацията на йод, което може да навреди на щитовидната жлеза. Жителите на града масово страдат от това. освен това нарушенията в щитовидната жлеза водят до напълняване.

Така че, забравете за всичко това. Какво остана? Спанак ... има оксалова киселина, която уврежда бъбреците. Слаби бъбреците = подуване = прекомерно тегло. Не, не, без спанак.

Краставици! Ще ям краствавици! Не знам нищо лошо за тях….