Той изрече прочутата фраза: „I’ll be back“ („Ще се върна“ - бел. ред.). И сега, подобно на емблематичния си герой от големия екран Терминатора, който се завръщаше, въпреки многобройните опити да бъде унищожен, Арнолд Шварценегер изненадващо отново е в светлините на прожекторите, пише Daily Express.

На 69-годишна възраст той заменя големия с малкия екран и става водещ на американското риалити шоу „Звездни стажанти“. Той заема мястото, овакантено от магната в недвижимите имоти Доналд Тръмп, който си намери алтернативна работа като президент на САЩ.

„Винаги съм си мислел, че ще е интересно да седя там, но никога не съм смятал, че това ще се случи“, каза Шварценегер, който кандидатства за водещ на „Стажантът“ след напускането на Тръмп миналата година. „Изглеждаше, че той ще остане в предаването още 4000 години“, шегува се Шварци по адрес на новоизбрания американски президент.

Актьорът и бивш губернатор на Калифорния с австрийски корени показва завидна устойчивост, след като много пъти беше отписван от Холивуд. Той беше замесен в скандал за сексуален тормоз, отказа се от актьорството, за да стане губернатор, а впоследствие беше разкрито, че има незаконен син от икономката си, довел до горчив развод.

Но подобно на Терминатора, кариерата на Арни отказва да умре. Видимо по-щастлив от всякога, сега той с готовност признава незаконния си син Джоузеф на 19 години и двамата са станали близки приятели.

С навлизането си в света на риалити предаванията Шварценегер явно си купува нов лизинг за живот в Холивуд. Той е по-уверен в себе си от всякога и признава за първи път, че дълго време не е бил сигурен в тялото си, въпреки че е спечелил седем пъти състезанието Мистър Олимпия и е показвал завидни мускули в редица филми.

След като постига всичко възможно в бодибилдинга, Шварценегер започва кариера в Холивуд като екшън героя Конан Варварина, а леко роботизираните му актьорски умения му вършат добра работа в поредицата „Терминатор“, въпреки че така и не успява да се освободи от силния си австрийски акцент.

Арни остава водещ екшън герой в Холивуд до провала на филма „Последният екшън герой“, след който е засенчен от конкурентите си Силвестър Сталоун, Жан-Клод Ван Дам и Брус Уилис.

Със залеза на актьорската си кариера Шварценегер напуска Холивуд, за да стане губернатор на Калифорния през 2003 г., но политическите му амбиции почти бяха попарени от скандал за сексуален тормоз, подобен на този, който почти унищожи надеждите на Тръмп за президент. Няколко жени обвиниха Шварци, че ги е принудил да правят секс с него.

Съпругата му Мария Шрайвър, телевизионен репортер и племенница на президента Джон Кенеди, остана до него, но обвиненията помрачиха репутацията му. Въпреки всичко Шварценегер беше избран за губернатор и остана два мандата, като управлява щата осем години. „Въпреки че това беше най-трудният период, той беше и най-удовлетворяващ за мен и период, с който се гордея най-много“, споделя Арни.

През 2011 г. той съживява холивудската си кариера с три хитови екшъни от поредицата „Непобедимите“ и отново изиграва Терминатора в продължение от 2015 г. След завръщането си в Холивуд обаче Шварценегер отново е замесен в секс скандал, когато става ясно, че има незаконен син Джоузеф от дългогодишната си икономка Милдред Баена. Тя продължава да работи в дома му 14 години след раждането на момчето.

„Без съмнение това е най-големият ми провал. Не само провал, но просто съзнавах, че аз съм единственият виновен в тази ситуация, не можех да посоча с пръст някой друг“, признава Арни. Предателството слага край на 25-годишния му брак с Мария Шрайвър през 2011 г.

Пет години по-късно обаче двамата все още не са финализирали развода си и отново са в приятелски отношения. Миналата седмица двамата бяха заедно, за да отпразнуват 27-я рожден ден на голямата им дъщеря Катрин. На тържеството присъстваха и другите им деца - 25-годишната Кристина и 23-годишният Патрик, а 19-годишният им син Кристофър отсъстваше.

Скандалът все пак позволява на Шварценегер най-сетне да признае открито сина си Джоузеф и двамата са станали по-близки от всякога. „Гордея се с теб и те обичам“, написа актьорът на Джоузеф за 19-я му рожден ден през октомври, като публикува снимка в социалните мрежи, на която надигат халби с бира на Октоберфест в Мюнхен.

В момента Арни има връзка с 41-годишната физиотерапевтка Хедър Милиган. Но да бъдеш екшън герой на 69 години не е лесна работа и сега Шварценегер, който лекува травма на десния си крак, се прехвърля на доходоносния телевизионен пазар и дори създава нов сериол за бодибилдъри.

Той продължава да тренира всеки ден и признава: „Не мога да започна деня си, без да направя нещо физическо. Тренирам вечер преди лягане - кардио, вдигане на тежести. Искам да остана във форма, колкото се може по-дълго“, споделя Арни.

Той ще дебютира като водещ на „Стажантът“ на 2 януари. Преди време Шварценегер открито се противопостави на кандидатурата на Тръмп за президент, като заяви, че той не е подходящ за поста. Сега обаче магнатът, който беше водещ на 11 хитови сезона на „Стажантът“, остава изпълнителен продуцент на шоуто, а следователно и шеф на Шварци и това наложи смекчаване на тона.

„След като беше избран, много е важно всички да подкрепим президента“, каза Шварценегер, който е решен да остави трайна следа в шоуто. Докато Тръмп гонеше участниците с фразата “You’re fired!“ („Уволнен си!“ - бел. ред.), Арнолд вероятно ще използва вдъхновени от „Терминатор“ фрази като „Hasta la vista baby” („До скоро виждане, скъпа“) или “You won’t be back” („Няма да се върнеш“).

Снимки: Instagram