Аманда Абела е от Маями и не пропуска да ходи на културни събития. Напоследък е забелязала интересно явление. Много хора присъстват на събитията не с цел да се наслаждават на художествени творби. Вместо това те са там, за да намерят потенциални инвеститори за стартъпите си.

С други думи, когато в града предстои важно културно мероприятие, много хора, които искат да реализират идеите си, се отправят директно към него, защото там ги очакват инвеститори.

Кои са най-удачните места, на които и вие да се натъкнете на тях?

Културни събития

Големите културни събития са магнит за хора от цял свят. Те също така привличат и хора, които имат гениални идеи, но не разполагат с парите за осъществяването им.

Споделени работни места

Много хора смятат, че на такива места могат да бъдат открити само хора, които тепърва работят върху изграждането на име и репутация. Правилно, но не трябва да подценявате вероятността там да има и хора, които са потенциални инвеститори.

Конференции на тема блогове и маркетинг

Зад граница те се организират редовно и привличат хора от цял свят. От известно време можете да забележите доста покани за такива събития и у дома. В началото това бяха срещи за блогъри, които се интересуват от маркетинг и тенденции, но днес те представляват идеално място за намиране на инвеститор. Не ги подценявайте!

Заключителни мисли

Това са 3 удивително приятни места, на които да срещнете своя инвеститор. Не забравяйте обаче, че на практика инвеститорите са навсякъде около вас. Не подценявайте нито един разговор с нови хора. Независимо дали е в галерията, бара или пък на опашката за плащане на сметките.