Българският производител на радиатори „КОРАДО-България”, чийто основeн пакет от акции е на чешката "КОРАДО Груп" с 84.6% от капитала, продължава своето устойчиво възходящо икономическо развитие за трета поредна година. Тази констатация се потвърждава ясно и недвусмислено от предварителните данни във финансовия отчет на компанията за 2016 г.

Печалбата, преди данъчно облагане, достигна ръст от 51% през 2016 г., в сравнение с 2015 г. и скок от 122%, в сравнение с 2014 г. Подобна е тенденцията и при приходите. През 2016 г. те нарастват с 18.6%, в сравнение с 2015 г. и с 55%, в сравнение с 2014 г.

Тези отлични резултати се дължат и на две нови събития през миналата година, а именно - успешният старт на линията за производство на радиатори за баня, както и навлизането на два нови пазара – Франция и Унгария, с основния продукт на дружеството – стоманените панелни радиатори.

Пазарната експанзия на “КОРАДО-България” води до растящ дял на директните продажби. Към момента продуктите на дружеството се реализират директно на пазарите в Украйна, Румъния, Унгария, Франция, Босна и Херцеговина, Чехия, България. Продукцията на намиращата се в град Стражица фабрика е разпознаваема и предпочитана заради много доброто съотношение цена – качество и богатата гама от модели.

Бурното развитие на компанията се случва на фона на нарастващите цени на стоманата. Независимо от тази неблагоприятна тенденция, “КОРАДО-България” и Групата КОРАДО като цяло нямат притеснения за представянето си през настоящата 2017 г. Те разчитат на високо професионално управление, отлична производствена база и разумна инвестиционна програма.

Мнозинството акционери в “КОРАДО-България” посрещат със задоволство представянето на акциите на компанията и тяхната ликвидност. Както е известно, дружеството поддържа стабилна дивидентна политика, откакто през януари 2015 г. увеличи капитала си със 7.1 милиона лева чрез Българската фондова борса.