Семейство Обама определено има усет към хубавите ресторанти.

Доказателство за това са местата, които те посещават в Ню Йорк – от така модерните места, които следват течението „от фермата на масата“, до добрата стара италианска кухня.

От Business Insider представят местата, на които семейството на бившия американски президент обича да похапва.

Cosme (Flatiron)

Тази престижен мексикански ресторант е едно от най-модерните места за хранене в Ню Йорк в момента. Редактор на Business Insider е видяла Барак и Мишел Обама да идват тук, а от Grub Street съобщават, че семейство Обама са яли тостадос с риба тон, сини скариди, сирене бурата и патица.

Carbone (Greenwich Village)

Този висок клас италиански ресторант е сред любимите на Обама, според Eater. И това не странно, предвид, че има звезда Мишлен и е едно от най-добрите места за италианска храна в града.

Upland (Gramercy Park)

Upland има висококачествено италианско меню, съставено от неговия шеф Джъстин Смили. Тук само преди дни Обама е вечерял с Боно от U2, а на излизане са изпратени с овации.

Emilio's Ballato (Nolita)

През февруари 2017 г Обама е последвал примера на Риана и Джъстин Бийбър и е посетил този класически италиански ресторант.

Тук се сервират класически блюда, които се оказват любими на знаменитостите.

Estela (Nolita)

Обама посещава този средиземноморски ресторант през септември 2014 г. Според читател на Eater посетителите са барикадирани, а чантите им са проверявани от агенти на службите. Самият президент си поръчва бурата със салца верде и препечен хляб.

Gramercy Tavern (Gramercy Park)

Бившият президент идва в Gramercy Tavern в края на февруари. Считано за едно от най-добрите места за хранене в Ню Йорк, носителят на Мишлен е известен с отлично обслужване, запомняща се атмосфера и забележително меню. Пастата е задължителна тук.

Il Mulino (Greenwich Village)

През 2009 г Обама кани Бил Клинтън на обяд тук. Последният е коментирал, че са яли риба, паста и салата. Едно от емблематичните ястия тук е паста с диви гъби панчета, кремообразен сос с водка и черни трюфели.

Blue Hill (Greenwich Village)

Четири месеца след като става президент, Обама води в този ресторант, носител на Мишлен, своята съпруга Мишел. Собственикът Дейвид Барбър е един от пионерите на движението за храна „от фермата на масата“.

Всичко, което се сервира тук, идва от местни ферми, включително и неговата в Pocantico Hills. Барбър е назначен от Обама в Съвета на президента за фитнес, спорт и хранене.