Архитекти от Ню Йорк презентираха фантастичен проект на небостъргач на бъдещето. Те предлагат да се увеси кулата Analemma на небостъргач, разположен на разстояние 50 000 км от Земята.

За сравнение, височината на орбитата на Международната космическа станция е 400 км, а височината на самия небостъргач – около 30 км.

Всеки ден кулата ще се движи по огромна осмица между Северното и Южното полукълбо, осигурявайки на обитателите си невероятно красиви гледки.

Планира се сградата да виси надолу от небето. Естествено, това звучи доста необикновено.

Тази огромна конструкция ще бъде закрепена за астероид, който на първо време трябва да бъде хванат и изведен от орбита.

Небостъргачът ще получава енергия, благодарение на слънчеви батерии, а водата ще е осигурена от кондензация на облаци.

За конструкцията ще бъде използвана помощта на UOSS. Именно тя ще им даде възможност да прикрепят единия край на изключително здрав кабел към астероида, а другия – към кулата. Тази технология позволява да се построи сградата, където и да е, а след това ще бъде преместена в съответната орбита.

Във футуристичния небостъргач ще има леки неудобства – на горните етажи температурата навън ще бъде -40 градуса. Освен това ще се усеща липсата на кислород, а да напуснеш сградата ще може с помощта на парашут.

Огромният небостъргач ще бъде разделен на няколко секции. Офиси за бизнесмени ще има на долните етажи на кулата, а спалните помещения ще бъдат по-нагоре.

В кулата ще има градина, места за богослужение, магазини и ресторанти.

Трябва да отбележим, че съвременно ниво на развитие на технологиите все още не позволява да се реализира подобен проект. Поради това създаването на „космическия“ небостъргач остава под въпрос.