Както Рим не е бил построен за един ден, така и оформянето на тялото на мечтите отнема време. Но не е необходимо да правите екстремни и драстични диети, за да имате желаните резултати. Понякога малки и простички промени в храненето или фитнес режима ви могат да окажат голямо влияние върху цялостната ви физика. Ето 10 начина, с които може да започнете промяната.

Заменете кардиото със силова тренировка

Според изследвания на Университета в Мейн, 30-минутна силова тренировка може да изгори същите калории, колкото 30 минути тичане.

Правете нещо, дори и да не сте го планирали

Ако сте от онези 61%, които са склонни да отлагат тренировката си за следващия ден или следващата седмица, защото нямат време, спрете. Дори и 10 минути на ден са достатъчни, за да раздвижите метаболизма си. Потърсете кратки и ефективни тренировки, които да може да правите и в най-натоварения ви ден.

Правете високоинтензивни упражнения

Според проучвания подобни тренировки помагат за по- лесното заспиване и за по – пълноценния сън, засилват метаболизма, за тях не ви трябва специална екипировка, може да се прави по всяко време и навсякъде, горите мазнини, а не мускули. И това са само малка част от причините да включвате и HIIT в тренировките.

Йога

Тя не само освежава и стимулира организма, но може да помогне и за изгарянето на мазнините. Разбира се, нужно е много постоянство и упоритост, но за начало може да започнете с лесни и леки упражнения.

Правете магарешки ритници всеки ден

С тях оформяте мускулите на глутеуса и бедрата. Освен това са много лесни и може да ги правите пред телевизора. Застанете на ръце и колене и повдигайте десния крак в поза 90 градуса нагоре. Повторете 12 пъти и сменете. Направете три серии.

Обновете плейлистата си

Слушането на музика в продължение на около час на ден може да намали умората и да помогне за регенерацията на клетките. Просто музиката, която слушате, трябва да ви навява оптимизъм и да бъде във вашия ритъм, независимо дали предпочитате Моцарт или Лейди Гага.

Купете си нов спортен сутиен

Според проучване 17% от жените се отказват от тренировка заради болка в гърдите следствие на неудобен сутиен. Затова инвестирайте в качествен модел, който е подходящ за вашата фигура и активности.

Просто дишайте

Понякога дори и най-лесното упражнение може да изглежда непосилно заради неправилно дишане. Неслучайно треньорите отделят време, за да обясняват кога трябва да се вдишва и издишва при определени тренировки, за да бъдат не само максимално ефективни, но и по – лесни за изпълнение.

Имайте мантра

Ако си повтаряте няколко основни думи преди тренировка, ще да постигнете по – добри резултати. Като например този хаштаг #strongbodystrongmind, #bestshapeofmylife, #fitfromwithin, който може да ви стимулира.

Изберете тренировка с комбинирани упражнения

Не работете само за горна или долна част на тялото. Например правете клекове с бицепсово сгъване или планк с повдигане на краката. Така тренирате цялото тяло.