Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че двама от неговите предшественици - Бил Клинтън и Барак Обама, са били “надиграни” от “този джентълмен ” в Северна Корея.

В интервю, насрочено за излъчване по Fox & Friends във вторник сутрин, Тръмп заявява:

“Те преговарят с този джентълмен от доста време. Ако прочетете книгата на Клинтън, той пише 'Сключихме страхотно мирно споразумение,’ а всъщност това е един майтап.

Можете да видите различни случки през годините с Барак Обама. Всички бяха надиграни от този джентълмен и ще видим какво ще се случи. Но аз просто не показвам признаци за това какви са моите ходове.”

Под “този джентълмен” Тръмп вероятно има предвид настоящия диктатор Ким Чен-ун, който управлява Северна Корея едва от 2011 г., след смъртта на баща си Ким Чен-ир, който ръководеше страната от 1994 г.

Ким Ир-сен, дядото на настоящия лидер, пък управляваше от основаването на нацията през 1948 г. до смъртта му през 1994 г., което обхваща и първия мандат от президентството на Клинтън.

Публикуваната извадка от интервюто предизвика редица реакции в Twitter, като много от хората се усъмниха, че Тръмп наистина не знае кой е начело на Северна Корея в момента.

Актьорът Сет Роугън написа: Мисля, че ние направихме по-голямо проучване за нашия филм за убийството на Ким Чен-ун, отколкото Тръмп, който наистина иска да го убие.

Според @anamariecox, ако Тръмп е знаел, че името на лидера на Северна Корея е Ким, е щял да си помисли, че е жена, затова „този джентълмен“ си е постижение за него.