Много често ваканцията ни се превръща във всичко това, което правим и в ежедневието си: претъпкани места, прекалено натоварена програма, постоянна връзка с технологиите и интернет. А какво ще кажете за пътуване, на което ще може да се откъснете от всичко това и да си починете?

Предлагаме ви няколко места, на които може да отидете и където ще разберете истинското значение на сумата почивка. Вижте 10 от най-добрите места за пълен релакс в Америка.

Олимпийски национален парк, Вашингтон

Тук може да се наслаждавате на пълна тишина и спокойствие – разходки в парк или през гъстата гора, на плажа или на къмпинг, далеч от хората и шума на града.

Грейт Смоуки Маунтинс, Тенеси

Тази широка планинска верига предлага възможност за риболов и конна езда, но в съчетание с лукс - Blackberry Farm, луксозен курорт в подножието, разполага с колекция от очарователни вили и е една от най-добрите дестинации за класове по готвене в страната.

Седона, Аризона

Минерални извори са класирани сред най-добрите в Америка, а зашеметяващата Red Rock Country е наслада за душата. Ню Йорк Таймс определи мястото като едно от най-посещаваните тази година, благодарение на топлото време и новите ресторанти.

Кайо Коста, Флорида

Този залесен, примитивен остров е достъпен само с ферибот, което го прави спокойно място за бягство от претъпканите плажове на Флорида. Километрите великолепна брегова линия получават много позитивни отзиви от посетители и са препоръчвани като място за пълен релакс.

Килингтън, Върмонт

СПА център New Life Hiking се препоръчва като един от най-добрите минерални извори в страната, предлагащ ежедневни преходи през зелените планини на Върмонт. През зимата се отправете към ски курорта Килингтън за снежно изживяване.

Боулдер, Колорадо

В един от най- спокойните градове в Америка, Pearl Street Mall и богатият избор от ресторанти предлагат изобилие от възможности за пазаруване и хранене. Ако сте фенове на катеренето, туризма или пикниците, идете до Hit the Flatirons — величествени пясъчни образувания.

Портите на Арктика, Аляска

Портите на Арктика са един от най-посещаваните национални паркове в Америка и идеалното място, ако искате да се изключите от мрежата. Без пътеки или услуги за посетители, мястото дава на посетителите пълно спокойствие, за да опознаят околностите.

Carmel-by-the-Sea, Калифорния

Това архитектурно скривалище на полуостров Монтерей се смята за задния двор на Биг Сур. След като разгледате малкото градче с магазини и галерии, идете до плажа и се отпуснете, наслаждавайки се само на шума на вълните.

Сиатъл, Вашингтон

Ако харесвате идеята да се настаните с хубава книга някъде, обиколете кафенетата в някой от кварталите на Сиатъл. Тук може да откриете и живописни пътеки за активна почивка.

Кауай, Хавай

Ако гледката от известния плаж "Тунелс" не е достатъчно ослепителна, просто попитайте местните хора да ви упътят към един от тайните плажове по брега на Кауай. Тук може да откриете едни най-добрите места за сърф в света.