Миналата година тя беше обявена за най-богатия човек в Австралия в годишната класация на сп. Forbes с лично състояние, оценявано на 8.8 млрд. долара. Въпреки това малцина хора са чували някога за Блеър Пари-Оукден.

Преди десетилетие тя наследява 25-процентен дял в Cox Enterprises от нейната майка - Барбара Кокс Антъни, която е някогашната най-богата жена в Хавай.

Cox Enterprises е основана от дядото на Пари-Оукдън - Джеймс Кокс, който има три мандата като губернатор на щата Охайо.

Днес Блеър Пари-Оуден, която е родена в САЩ, но според Forbes е натурализирана австралийка, живее без много шум във ферма близо до град Скоун, намиращ се северозападно от Сидни.

Тя се мести в Австралия през 70-те години, след като се омъжва за животновъда Саймън Пари-Оукден.

Тя не участва активно в управлението на Cox Enterprises, която, освен автомобилния си бизнес, притежава вестници, телевизии, радиа, както и акселератор за стартъп компании.

Нейният брат Джеймс Кокс Кенеди, който живее в Атланта, в момента е председател на този бизнес конгломерат.

През 2016 г. Пари-Оукден попадна в новините, след като от Forbes я обявиха за втория най-богат човек в Австралия с лично състояние в размер на 8.8 млрд. долара. Тогава тя изпревари някогашната най-богата австралийка Джина Райнхарт, чието състояние бе в размер на 8.5 млрд. долара, заради падащите цени на желязната руда.

Тази година повишението на цените помогна на Райнхарт да си върне челната позиция, докато Пари-Оукден беше включена в класацията с американското си гражданство.