A’ Design Award & Competition е магнит за творчество и всяка година конкурсът привлича мислители и изобретатели от цял ​​свят.

Победителите от периода 2016-2017 г. току-що бяха обявени и те са толкова иновативни, че могат да променят света – такъв, какъвто го познаваме, или поне да го направят малко по-функционален.

Наградите бяха връчени на над 1200 проекта, обхващащи широк спектър от категории, съобщава BoredPanda. Те споделят общи теми, като практичност, модерност и ефективно използване на пространството и материалите.

Вижте някои от най-полезните наградени изобретения в различни категории:

Категория Опаковки

Little Pocket

Това е кутия за пържени картофки. "Малкият джоб" има в предната си част контейнер за кетчуп, който премахва нуждата от използването на допълнителни пластмасови или хартиени пособия, което пък води до опазване на околната среда... и дрехите.

Категория Дрехи

Travel Bra

Travel Bra има патентован джоб, в който могат да бъдат съхранявани пари, дори и паспорт. Други джобове пък ви дават възможност да пъхнете ключ от хотелска стая или кредитна карта.

Има мини-джобове и за бижута или флашки. Освен това сутиенът е супер мек.

Категория Мебели

Стол с двойно предназначение

Бързият растеж и развитие на децата съкращават живота на предметите, които те използват, което води до загуба на ресурси.

Този детски стол за трапезария е проектиран като стол с двойно предназначение. Ако го обърнете, в него вече може да седи възрастен.

Категория Превозни средства

Gita

Gita е интелигентно, роботизирано средство, което разширява способностите на човека да пренася товари. Това, което е уникално за дизайна, е интегрирането на инженерството и представянето в елегантна форма.

Компанията-майка е производител на легендарната Vespa. Gita е вдъхновена от това наследство с достъпен, разпознаваем и привлекателен дизайн.

Категория Интериорен дизайн

CONTemporary Library

Тази архитектурна инсталация представлява библиотека.

Тя предлага много удобни места за сядане или лежане, библиотека, списания и вестници, както и компютър с много богат и подробен мултимедиен и видео архив на съвременни артисти. Може да се използва и за представяне на съвременни художествени изпълнения.

Категория Архитектура

Organic House

Органичната къща се ражда с идеята за създаване на зона, адаптирана за човека, съобразена с неговите екологични, физически и психологически потребности.

Нейният произход е от природата, защото търси области, подобни на майчината утроба, без да променя околната среда.