ECOMONDO е търговският панаир, лидер на зелената и кръгова икономика в европейското Средиземноморие, международно събитие с иновативен формат, което обединява в една платформа всички сектори на кръговата икономика.

От енергийната ефективност до енергията от възобновяеми източници, от оползотворяването на суровини и енергия до устойчиво развитие: това са само някои от разглежданите теми в дните, посветени на събитието.

Италия заема първите места в Европа в сектора на зелената и кръгова икономика и в частност в енергийната ефективност, рециклирането на отпадъци и производителността на ресурсите.

Именно затова Ecomondo се позиционира на международната сцена като отправно събитие за среща с лидерите на пазара, запознаване с тенденциите, иновациите и новите технологии, както и за премерване на силите с професионалистите в областта.

Приемайки предизвикателството за осигуряване и рециклирането на материали за устойчива и кръгова икономика, Ecomondo чертае пътя за развитието на нови и устойчиви технологии. Това, заради което експертите от сектора не трябва да пропускат Ecomondo, освен качеството на мероприятията, е разнообразието на тематичните зони.

Сред тях издание 2017 поставя акцент върху възможностите на новия пазар на биометан като преходна точка между възобновяеми и конвенционални енергийни източници, както и върху системите и решенията за превенция на климатичен и хидроложки риск, наводнения и ерозия на бреговете.

Богата програма от срещи и семинари в подкрепа на иновациите на пазара и техническите аспекти осигурява отразяване от научна гледна точка.

Що се отнася до конферентната част, тя засяга теми, синергично свързани с европейските политики за развитие на кръговата икономика във водния сектор: става въпрос по-конкретно за програма Horizon2020 SMART- Plant, която разглежда кръговата икономика при градските пречиствателни станции, с десетки компании и изследователски центрове.

С всяко издание Ecomondo се утвърждава все повече като европейски експозиционен център на кръговата икономика, както е видно от рекордните цифри за включените в програмата инициативи: над 1200 компании на 113 000 кв.м изложбени павилиони, стотици семинари, открити от Главния щаб на Зелената икономика, с хиляда лектори; 550 купувачи, участници в 4500 бизнес срещи; 520 журналисти, акредитирани към залата за пресконференции, а към днешна дата 163 милиона медийни контакта благодарение на отделеното голямо внимание в общите и специализирани издания, както и на отзвука в социалните мрежи.

За участие в събитието и повече информация се свържете с нашия представител за България, който организира посещения на панаира за оператори и професионалисти от сектора.

За контакти: Expo Business Partners – Чавдар Горчев – Тел. (+359) 899190961 – office@expobusinesspartners.net , www.expobusinesspartners.net