Изградена по концепция на известния американски архитект Франк Лойд Райт, къщата Fallingwater е построена през 1935 г за семейство Кауфман и е призната най-великото твоение на модернистичната архитектура.

Отчасти разположен на водопад, домът се намира в местност в Югозападна Пенсилвания.

Благодарение на множеството прозорци, от къщата се открива невероятна гледка. Fallingwater се слива с пейзажа, който е толкова неразделна част от оформянето на дома.

Тук се усеща силно японското влияние, а с изчистените линии и откритите пространства домът отразява стилистиката на Райт, която се среща и в по-късните му проекти.

Сега национална забележителност и защитена от щатските закони, домът е отворен за посещения. Гостите могат буквално да се пренесат във времето, тъй като интериорът е оформен с мебели от средата на века, за да допълнят модернистичната архитектура.

Според историци, Райт изготвил плановете за по-малко от два часа, подтикнат от изненадващо посещение от Кауфман, който се доверява напълно на архитекта.

Отличителни при изграждане на къщата са стоманените основи и многото греди - стил, който дотогава не е много известен.

Райт използва смесица от естествени местни материали, с което успява да внесе природата вътре.

Къщата е възстановена през 2011 г., като това е струвало над 1 млн. долара. И до днес тя прилича над 120 000 посетители годишно.