Запознайте се с ÖÖD - разкошна сглобяема къща, която не прави компромиси нито за миг. Къщичката е съвсем малка, но предлага отлична гледка към околната среда. Изградена е от огледални стъкла.

Разполага се върху площ от 18 кв. метра. Дизайнът позволява да се използва като хотелска стая, която се появява сякаш от нищото.

Както сами се досещате, конструкцията позволява да се мести и освен това е модулна. Това прави приложението й много по-разнообразно и в съответствие с потребностите на собственика.

Къщите ÖÖD се проектират и произвеждат в Естония. Създадени са специално, за да служат като хотели.

Малките размери позволяват бърза инсталация и то, където пожелаете. Не се нуждаете от разрешително. Всяка една къща може да подслони 2-3 души. Пасва идеално както в планинска местност, така и в града.

От какво са създадени ÖÖD къщите? От стомана, стъкло, термично обработено дърво. Във вътрешността има студио, в което ви очаква голямо, направено по поръчка, легло.

Освен това площта е напълно достатъчна за още две зони – всекидневна и баня.

Разполагате още с подово отопление и LED осветление.

Собствениците на това разкошно стъклено творение само е необходимо да осигурят достъп до интернет, канализация, вода и ток. В момента на пазара се предлагат ред иновативни решения, които решават този проблем.

Друг важен момент е инсталацията. Необходими са само 8 часа, за да инсталирате напълно своята ÖÖD къща.

Според Nordica Flight Magazine, всеки елемент от къщата струва 33 000 евро и върви с мебели по поръчка.