Руският президент Владимир Путин показа нежната си страна по време на визита в Китай, когато свири на пиано в неделя, съобщава AP.

Путин е в Пекин на държавно посещение, за да обсъди инфраструктурен план на стойност 1 трилион долара, целящ съживяването на древния Път на коприната.

След като говори на срещата на върха сутринта, руският президент се отправи за среща с китайския си колега Си Цзинпин в резиденцията му.

Путин обикновено закъснява за срещи, но този път той трябваше да чака, съобщават руските агенции.

За да запълни времето си, той изсвирил няколко песни на пианото на Си. Руската държавна телевизия показа откъси от поне две песни, изпълнени от Путин - „Московски прозорци“ и „Град на свободна Нева“, и двете съветски класики.

Владимир Путин ли е най-богатият човек в света? Вероятно никога няма да разберем истинското нетно богатство на руския президент

Руският президент е демонстрирал музикалния си талант и преди. През 2010 г. той се качи на сцената по време на благотворителен концерт с джаз банда, за да изпълни песента Blueberry Hills.

В последните години обаче Путин, който беше зает с анексирането на Крим, кризата в Източна Украйна и ролята на Русия в Сирия, предпочиташе да демонстрира мъжествеността си. Кремъл редовно разпространяваше снимки, на които той ловува или се занимава с риболов.