Какво представлява златното мляко и струва ли си да го опитате?
Миналата година социалната медия бе “развълнувана“ от една купичка със смути. Ако не знаете за какво става дума, ще ви кажем.
Това е смути в купа, в която има още плодове, ядки, мюсли и още няколко здравословни съставки. Да, яде се с лъжица.
Тази година модата е друга. Много хора са удивени от т.нар. златно мляко. Не знаете за какво говорим? Ще разберете!
Какво е златно мляко?
Халди Ка Дуудх, или още златно мляко – това е напитка, която се прави от комбинация от подправки и краве мляко. Съвременните тенденции понякога изместват последната съставка с растително мляко.
Най-важната подправка е куркумата. Тя съдържа противовъзпалителни вещества. Традиционно присъства в индийското къри. Куркумата е популярна със своите лечебни свойства в Южна Азия. Използва се вече 4000 години. Някои жени консумират чаша вода, подправена с куркума, всяка вечер преди лягане.
Как се приготвя златно мляко?
Съществуват различни варианти на рецептата. Ето това са основните съставки:
Стъпка 1: Паста от куркума
Тази паста е най-ефикасна, когато се консумира в рамките на седмица.
Стъпка 2: Златно мляко
Разбъркайте всички съставки в подходящ съд на среден огън. Оставете настрана само пчелния мед. Бъркайте постоянно, докато течността се нагрее, но не и да закипи. След това прехвърлете съдържанието в чаша, добавете пчелен мед или агаве.