Представете си кола в стил Формула 1, която спира до вас на червен светофар, и ще се доближите до визията на следващия амбициозен проект на Aston Martin.

Моделът Valkyrie, който се очаква през 2019 г., ще е съвместно дело на Aston Martin и Red Bull и ще се изработва по поръчка за всеки от собствениците си.

Шофьорското място ще се прави посредством триизмерно сканиране на тялото, което поставя собственика до известна степен под напрежение да поддържа фигурата си.

"Това е кола за пътя, но говорим за автомобил с изключителни характеристики," казва Патрик Нилсон, президент на Aston Martin за Азиатско-тохоокеанския регион.

"Не се концентрираме върху максималната скорост. Концентрираме се върху това колко динамична е колата," казва Нилсон. "Подобно на Формула 1, колата, която печели, е тази, която спира най-бързо, завива най-бързо и ускорява на-бързо. Не е задължително това да е колата с най-висока максимална скорост."

Проектът е част от дългосрочния план на Aston Martin за разрастване на компанията чрез проектирането на специално модели, от които ще бъдат създавани по два на година.

"Виждаме, че интересът към специалните модели винаги е голям," казва Нилсон. "Всичките те са обичани много и са желани от колекционерите, така че това е важна част от плана."