Автомобилният концерн Daimler и саудитската компания Kingdom Holding, собственост на милиардера принц Ал-Уалид бин Талал, са част от инвеститорите, вложили средства в размер на 150 млн. долара в базираната в Дубай компания за споделено пътуване Careem.

Други инвеститори в конкурента на Uber са звеното за рисков капитал DCM Venture и хедж фондът Coatue Management, съобщават от Careem в изявление.

Самата King Holding е наляла 62 млн. долара в замяна на 7.11% от капитала на Careem, като освен това ще получи място в съвета на директорите на компанията.

Фокусираната върху развиващите се пазари фирма Abraaj Group посочва, че се е разделила с дяловете си в Careem в резултат на покупката на акции от страна на саудитската Kingdom Holding.

Саудистката компания има инвестиции и в другия конкурент на Uber - Lyft.

Последните инвестиции вдигнаха набраните средства от страна на Careem до 500 млн. долара. В края на миналата година контролираният от правителството на Саудитска Арабия телеком Saudi Telecom също вложи в компанията.

Изпълнителният директор на Careem посочи пред Reuters през месец март тази година, че компанията ще пристъпи към публично предлагане на акции, за да подпомогне разрастването си, пише, CNBC.

Careem оперира в 12 страни от Средния Изток и Северна Африка, както и в Турция и Пакистан.