„Енергоремонт Холдинг“АД в партньорство с АББ Аутомацион ГмбХ, Германия и „Българска Енергетика“АД в Обединение, подписа нов договор с „Мини Марица Изток“ЕАД за частична рехабилитация на 3 кофоверижни багери от типа SRs 2000.

Обхватът на договора включва замяна на задвижвания по ходовата част от главна багерна част с нови задвижвания, управлявани от модерни честотни преобразуватели и замяна на съпровождащата сенсорика, съобщават от "Енергоремонт Холдинг".

Холдингът ще демонтира старото оборудване, ще извърши саниране на ел.залата в долната багерна част, в която ще бъдат поместени новите уредби с честотни преобразуватели и манипулантските кабини, ще монтира ново доставено оборудване и ще сътрудничи при пусково-наладъчните дейности и 72 часови проби под товар.

Срокът на изпълнение на договора е 24 месеца. Успешната му реализация ще гарантира безаварийна работа на оборудването и непрекъсваемост на производствения процес в „Мини Марица Изток”.

През последните минната промишленост е едно от ключовите направления в дейността на „Енергоремонт Холдинг”, което е основа на стабилното му развитие.Новият договор е продължение на съществуващото дългогодишно партньорство между „Енергоремонт Холдинг”АД и „Мини Марица Изток”ЕАД.

Поредния проект, който холдингът изпълнява съвместно с АББ Аутомацион, световен лидер в производството на технологии за енергетично и ооборудване, показва, че той е предпочитан, надежден и коректен партньор за международните и български компании.

ЕРХ има натрупан опит в ремонти, рехабилитация и обновяване на минно оборудване, гарантира най-високо качество и прецизност при реализация на проектите и разполага с необходимия кадрови потенциал.