От началото на юли увеличаваме автобусите на градския транспорт до Витоша с разкриване на нова линия №163 и повече коли по линия №66. Това съобщи на страницата си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Експресният автобус № 163 ще допълва съществуващия № 63, който също ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя.

Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 г. Чрез нея времето за пътуване ще бъде съкратено с близо 10 минути, тъй като експресната линия няма да спира на всички спирки по линията на 63, а само на най-оживените, посочва още градоначалникът.

Това са: „бул. Цар Борис III“, сп. „ж.к. Красно село“, сп. “Ул. Тодор Каблешков“, сп. „НИМ“, сп. „кв. Бояна“, сп. “Бялата чешма“, сп. “Тихия кът“, сп. “Дендрариум“, сп.“Златните мостове“. Първият курс е в 6.34 ч. в посока бул. „Цар Борис“ – „Златните мостове“. Последен обратен курс от Витоша към града е в 19.45 ч.

В летните съботи и недели, които са най-натоварени, ЦГМ предвижда повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „Морени“. В 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока Зоопарка към хотел „Морени“, последен курс в обратната посока е в 18 ч.

От 5 юли повече коли ще обслужват автобусни линии 11, 120 и 604. От 5 юли се възстановява и старото разписание за автобусите с номера 73 и 67. За делничните дни вече е върнато разписанието на трамвайните линии с номера 5, 7 и 22 А.

От вчера, 28 юни, по линията на автобус 111 е увеличен броят на превозните средства с две коли за целия ден в делничен ден, а във върхов период се движат 6 съчленени автобуса, съобщи още Фандъкова.