Влиятелните хора обожават да се възползват от добродетелите на супер ранното ставане. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук става в 3:45 сутринта всяка сутрин, а основателят на Ellevest Сали Кроучек – в 4 часа.

Не се притеснявайте обаче, ако не сте от тези хора, които обичат да стават рано. Има милиардери, които не стават от леглото преди изгрев слънце.

Състоянието на Уорън Бъфет се оценява на над 75 млрд. долара, а той е смятан за един от най-успешните инвеститори на всички времена. В момента Бъфет е и вторият най-богат човек в света - след съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, според Forbes.

Бъфет не става рано сутрин. "Нямам желание да съм в офиса в четири часа сутринта," казва Бъфет в интервю за PBS NewsHour. "Поспивам си добре. Обичам да спя," казва той. "Затова обикновено спя по осем часа на нощ."

Бъфет става в 6:45 сутринта и чете пресата вкъщи. За него не е необичайно да пристига в офиса и след като пазарите вече са отворили, според сайта ValueWalk.

Състоянието на Илон Мъск, технологичният предприемач и главен изпълнителен директор на SpaceX и Tesla, се оценява на над 15 млрд. долара, според Forbes. Той пък става около 7 часа сутрин, след като е спал близо шест часа.

Веднага след като стане, Мъск се занимава с важни имейли в продължение на половин час, пие кафе (твърди, че обикновено е прекалено зает, за да закусва), кара децата си на училище и след това отива на работа.

В ранните дни на Facebook Марк Закърбърг идвал в офиса към 10:30 часа сутринта. "Никога не съм бил по ранното ставане," сподели преди време Закърбърг, докато отговаряше на въпроси на потребители на Facebook. Той обаче признава, че заради дъщеря си Макс сега му се налага да става рано.

Разбира се, има много успели хора, които твърдят, че стават рано. Тим Кук обикновено става в 3:45 сутринта. Той веднъж се похвали в Twitter, че е спал повече - до 4:30 часа.

Милиардерът предприемач Ричард Брансън се буди в 5 часа, без значение в коя точка на света се намира.

"Винаги съм ставал рано. Също както това да си положително настроен или да си във форма, ранното ставане е навик, върху който трябва да работите. През 50-те години, в които се занимавам с бизнес, съм научил, че ако ставам рано, мога да постигам много повече през деня, а така и през живота," пише Брансън в своя блог.

Бившият титан от Уолстрийт и основател на Ellevest Сали Кроучек казва, че става в 4 сутринта. "Аз работя, когато другите спят. През никое време от деня не съм по-продуктивна, отколкото в 4 сутринта," споделя Кроучек в пост в LinkedIn.

Предприемачът Питър Шанкман, който става в 3:30 часа, казва: "Това просто е вградено в нас – ако искаме да сме успели, трябва да работим, когато другите не работят. За да направим това, ние ставаме рано и работим в наша полза. Това е като класическия цитат за бягането: 'Някъде в момента някой тренира, а вие не. Когато се съзтезавате срещу него, той ще победи.'"