Бившите бизнес мениджъри на Джони Деп разказаха, че екстравагантният живот на актьора му е струвал по 2 млн. долара всеки месец. А отговорностите са много – 14 къщи, 70 китари и силна страст към вината.

Изповедта на мениджърите идва в началото на 2017 г., когато Деп стартира съдебен процес за 25 млн. долара срещу тях. Той завежда дело срещу компанията The Mandel Company (TMG), обвинявайки ги, че „грубо са нарушавали правилата“ при воденето на неговото счетоводство.

На свой ред компанията посъветвала съда „да преразгледа аргументите по отношение на разходите на актьора“.

По думите на Деп, компанията не е успяла да плати всички данъци от негово име, вземала е необмислени кредити и също така е презаплащала за „безопасност и други услуги“. Това му е струвало десетки милиони долари и е довело до финансови проблеми, за които, твърди актьорът, той е разбрал едва през март миналата година.

От своя страна, компанията твърди, че е направила всичко по силите си за последните 17 години, за да защити Деп от самия него и да запази платежоспособността му.

Като резултат искът изкара наяве подробности за екстравагантния живот на актьора.

Ето за какво става въпрос в конкретика:

Деп е изхарчил 75 млн. долара за „закупуването и подобряването на мебели за 14 къщи“ из цял свят.

Списъкът включва замък в южната част на Франция на стойност 13.5 млн. долара, ред острови на Бахамите, многобройни къщи в Холивуд и пентхауси в центъра на Лос Анджелис. Освен това актьорът има ферма за коне в Кентъки. Всеки имот е пълен с персонал за обслужване.

Деп също така е хвърлил милиони за закупуване на 45 разкошни автомобила.

Corvette 1959 е само една от многото коли.

Актьорът е похарчил 18 млн. долара за 47-метрова яхта.

Съобщава се, че през 2016 г. тази яхта е откупена от Деп от Джоан Роулинг.

Джони Деп е летят само с частен самолет Gulfstream GV. Това му е струвало 200 000 долара месечно.

Актьорът е собственик на колекция от над 70 китари.

Той харчил по 30 000 долара месечно само за вино, доставяно по въздух из целия свят за лично потребление.

Често купувал бижута, с които се появявал пред камерите.

Актьорът е похарчил милиони за редки и скъпи предмети, които холивудските знаменитости обичат да колекционират. Например вещи на Мерилин Монро и Марлон Брандо. За да ги съхранява, са му били необходими 12 хранилища, за които е платил 500 000 долара.

Роклята на Мерилин Монро, която бе предложена за продажба през 1999 г. в Christie’s, е пример за вещите, които може да владее Деп.

Актьорът е похарчил милиони, за да се сдобие със скъпи произведения на изкуството. Той притежава над 200 творби на автори, като Анди Уорхол и Жан Мишел Баския.

Джони Деп има 40 щатни служители из цял свят. Те му струват 300 000 долара месечно. Сред тях са и бодигардовете на цялото му семейство.

През последните години актьорът е похарчил 10 млн. долара, за да поддържа свои приятели, семейство и някои служители.

Купил на майка си къща за няколко милиона долара в Холивуд. Харчел по 35 000 долара месечно, докато тя била болна.

Деп е финансирал пускането на музикален лейбъл, който управлявал негов приятел от детството. Това му коствало над 4 млн. долара.

Един от най-екзотичните разходи е за 3 млн. долара. С тях била реализирана мечтата на приятел на актьора – Хънтър Томпсън. Той искал прахът му да бъде разпръснат със специално направена пушка след неговата смърт.