Жени атакуваха социалните медии със снимки на евтините си годежни пръстени, след като момиче сподели, че се чувства "разочарована" от годежното си бижу от 1 673 долара, което й поднесъл годеникът й.

Освен че не харесва цвета и дизайна му, анонимната жена, която споделя историята си в Mumsnet, не може да разбере защо нейният обикновено щедър партньор, който получава почти шестцифрена заплата, не е похарчил повече за толкова важен символ.

След публикацията й тя беше наречена „алчна“, а хората я засипаха с коментари, че очевидно се интересува повече от пръстена, отколкото от този, за когото ще се омъжи, посочва Daily Mail.

Интернет се съгласи с това твърдение, след като дами от цял ​​свят завзеха Twitter, Instagram и Facebook, за да покажат годежните си пръстени, някои от които струват едва около 17 долара.

Публикация, споделена от Tessa Van Der Maarel (@tesvdm) на

Най-активни се оказаха австралийките, след като местното The Today Show поиска от тях да публикуват снимки с евтините си бижута.

Голяма част от тях струват едва 20 долара, а жените посочват, че е от значение това, което символизират и че не се нуждаят от скъпи пръстени, за да отпразнуват любовта си.

Нежната половинка от Обединеното кралство също се присъедини към вирусното споделяне на снимки. Лекарка от Кингстън на Темза гордо сподели своя златен и сребърен годежен пръстен, който струва 70 долара.