Монбат АД подписа Писмо за намерение с основните акционери на публично дружество от акумулаторния бизнес в Тунис – ASSAD за закупуване на мажоритарния дял от капитала на компанията.

Окончателното решение за придобиване ще бъде взето след извършване на дю дилиджънс на компанията, който се очаква да приключи в края на ноември 2017 г.

Сделката не е финализирана и нейното сключване зависи от окончателното решение на страните, както и от съответно одобрение от съответните институции на капиталовите пазари, в случай че такова е необходимо, информират още от дружеството.

Припомняме, че през юни Монбат придоби две германски компании за литиево-йонни батерии.

Компанията закупи 100% от всички движими и недвижими активи на двете компании Gaia Akkumulatorenwerke GmbH (ГАЯ Акумулаторенверке ГмбХ) и EAS Germany GmbH (ЕАС Германия ГмбХ), като слива двете дружества в EAS Batteries GmbH (ЕАС Батерийс ГмбХ), базирана в Нордхаузен, Германия.

Монбат ще модернизира сградите в Нордхаузен, ще развие целия бизнес и допълнително ще разшири продажбите в Германия и съседните страни. Групата планира да инвестира над 5 милиона евро през следващите две години в ново модерно оборудване, както и да разшири екипа на новото дружество.

От началото на 2017 г. книжата на Монбат АД поскъпват с 20.35% до 11.35 лв. за брой.